úterý 30. března 2010

Penne s kousky telecího masa


Nedělní nicnedělání, počasí jak v dubnu (ač je březen), povaluju se s notebookem v posteli, jedním okem sleduju něco v telce. Píšu blog (recept na mille feuille), moc mi to nemyslí a tak projíždím cizí foodblogy. Samozřejmě z toho začínám slintat. V lednici nic moc a venku zrovna prší. Nastal čas na obědovečeři "co dům dal". Dům na mě teda dost kašle, ale lednice dala dost na tři porce.

Ingredience:
3 porce penne
asi 180g telecí kýty
2 jarní cibulky
pár oliv vyšťouraných ze dna skleničky
3 sušená rajčata v olivovém oleji
několik čerstvých cherry rajčátek
hrst piniových oříšků
kousek parmezánu
sůl, pepř

Postup:
Dáme vařit vodu na těstoviny, jak začne vřít, uvaříme je podle návodu na obalu. Zatím nakrájíme maso na proužky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na kolečka, hodíme na pánvičku na pár kapek oleje(já jsem použila olej, ve kterém byly naložené olivy) a přidáme maso. Když je maso skoro měkké, stáhneme oheň na minimum, přihodíme pokrájená sušená rajčata, olivy a piniové oříšky a necháme chvilku prohřát. Nakonec přihodíme cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky, promícháme a hned vypneme oheň. Podáváme s hoblinami parmezánu.

Sakra! Pavlovův reflex je tu zas. Začíná to vypadat na začarovaný kruh.

4 komentáře:

  1. Vypadá moc dobře, schovám si do svého seznamu "co dům dal", díky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mala poznamka: penne by byly, podle popisu,hotove drive nez omacka. V italske kuchyni vzdy ceka omacka na pastu.

    OdpovědětVymazat
  3. to anonym: nevim, co by kdyby, ale kdyz jsem to varila, tak to vyslo akorat - omacka asi minutu cekala na penne... Zacala jsem ji totiz varit hned, jak jsem na sporak postavila hrnec s vodou... Tedy k 10ti minutam na vareni testovin je treba pripocitat nejaky cas, nez se zacne varit voda...
    Myslim, ze nejen v italske kuchyni ceka priloha na omacku (brambory, knedliky i ryzi varim take tak, aby vysly chvilku po omacce s masem, protoze nejdou ohrivat)
    L.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...