sobota 20. března 2010

Kuřecí polévka

Městská část Praha 6 se - ať už v rámci předvolebního boje  nebo něčeho jiného - rozhodla uspořádat v první jarní den na Kulaťáku farmářské trhy. Samozřejmě, že v duchu svého hesla "osm hodin je jen jednou denně a ráno to rozhodně není" jsem se tam dopravila až před půl dvanáctou a našla jen vykoupené stánky a davy lidí. Vystála jsem si jednu frontu, koupila zeleninu a vajíčka a šla radši pryč. Jistou roli v tom, že se mi tam nechtělo zůstávat déle, mohly hrát i moje nové leopardí lodičky na šíííííleně vysokých podpatcích.

Z nakoupené zeleniny a zmraženého kuřecího vývaru jsem si uvařila výbornou polévku.

Ingredience:
1,5 l kuřecího vývaru (2 kuřecí kostry, 5 kuřecích křidélek, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, 1 cibule, 2 žampióny, 3 bobkové listy, celý pepř, nové koření, svazek různých bylinek - vařeno asi 3 hodiny)
2 větší mrkve
1 petržel
kus celeru
3 malé cibulky
kus kapusty
sůl, pepř
sušený libeček
"písmenka"

Postup:
Vývar jsem měla schovaný v mrazáku, takže jsem ho jen rozmrazila, přivedla k varu, přidala na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, kostičky celeru, rozčtvrcené cibule, nasekanou kapustu, osolila, opepřila a přidala libeček. Vařila jsem, dokud nebyla zelenina měkká (nejvytrvalejší je petržel) - tedy asi 20 minut. Zvlášť jsem v osolené vodě uvařila "písmenka" a hotovo!
Do dalších porcí polévky budu dělat nočky s pažitkou. Rozšlehám vajíčko, osolím, přidávám hrubou mouku, až vznikne "těstíčko". Přisypu nasekanou pažitku a pomocí dvou kávových lžiček vkládám do vroucí osolené vody malé nočky.

5 komentářů:

  1. O těchto trzích jsem četla. A hlavní roli podle mě hrály ty lodičky =)

    OdpovědětVymazat
  2. Nočky a vývar máme moc rádi.

    OdpovědětVymazat
  3. Paja: ha, dva a pul roku stary komentar a ja ho vidim az ted... Urcite, lodicky jsou zlo! :-)
    Amelie: to asi kazdy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ta fotka je fakt roztomilá

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...