čtvrtek 31. října 2013

Setkání foodblogerů a "říkejte mi mediální hvězdo" potřetí

foto: Jakub Stadler (Instinkt)
Tentokrát jsem v tom opravdu nevinně. Před necelými dvěma týdny jsem se zúčastnila setkání foodblogerů, které pro nás uspořádala škola vaření Chef Parade spolu s Terezou z blogu FoodLover. Nejdřív se mi tam vůbec nechtělo (bojím se cizích lidí), ale pak jsem se rozhodla potvrdit účast a těšila jsem se.
Po příchodu a drinku jsme byli rozděleni na čtyři skupiny a naším úkolem bylo v časovém limitu 100 minut uvařit jedno soutěžní hlavní jídlo z daných ingrediencí. Bylo tam kuře, vývar, brambory, mrkev, řepa, bylinky, máslo, šalotky, špenát, víno, olej, červená čočka, česnek a možná ještě něco, ale spíš ne.
Naštěstí jsem byla v týmu s lidmi, co jsou odvážní, kreativní, šíkovní a hlavně - narozdíl ode mě - umějí vařit. Markéta z blogu Meg v kuchyni, která je stejně milá jako její blog, Petra z blogu Bábovko, která má neuvěřitelné nápady a milá je samo taky a Honza z blogu Sweet Little Something, který - krom toho, že je samozřejmě milý - je i velmi odvážný. A k tomu jedna zmatená cukrářka, co bez receptu neuvaří ani čaj (a je docela milá, když se jí chce) - tedy já.
Naše soutěžní jídlo byla kuřecí roláda plněná špenátem s karamelizovanou šalotkou, noky ze šťouchaných brambor s bylinkami, karamelizovaná medová mrkev a šalvějový chips. Já hlavně míchala cibuli, solila všechno kolem a uklízela stůl, ale zásluhy na úspěchu si připisuju, to jako ne že ne.
A že úspěch se dostavil. Náš tým (lépe řečeno náš šalvějový chips) vyhrál soutěž. Veronika o setkání foodblogerů napsala článek a tak se smějeme na čtenáře aktuálního čísla časopisu Instinkt. Recept na kuřecí roládu je tam s námi. Pozor, naše fotka je OBROVSKÁ. Jak trefně konstatovala Petra: "netušila jsem, že je možné být v časopise v životní velikosti". Takže tak.
 




Co přesně vařily ostatní týmy říct nedokážu, jisté je jen to, že všichni jsme dělali kuře
foto: Jakub Stadler (Instinkt)


Tým číslo 1 a jejich kuře s bramborovým salátem
foto: Jakub Stadler (Instinkt)
 
Tým číslo 2 aneb čtyři lidé a jeden šalvějový chips
foto: Jakub Stadler (Instinkt)
Tým číslo 3 se radí
foto: Jakub Stadler (Instinkt)
Tým číslo 4 nandavá
foto: Jakub Stadler (Instinkt)
 
Porota ochutnává
foto: Jakub Stadler (Instinkt)

Setkání foodblogerů bylo nakonec moc fajn, i když samozřejmě naprosto netuším, kdo z kterého blogu byl. Organizované představování se nekonalo a já prostě neumím přijít ke skupině cizích lidí (vlastně ani k jednomu člověku) a říct "hej, já jsem Lucie z Chez Lucie a blablabla (=nezávazná konverzace). Promiňte, pracuji na zlepšení.
Díky Tereze a Chef Parade za organizaci, Veronice za článek a Markétě, Petře a Honzovi za super odpoledne.
 
Na zdraví!
foto: Jakub Stadler (Instinkt)

8 komentářů:

  1. No teda, svlj mediální obraz rozjíždíš ve velkém:-)))) Jen tak dál, držím pěsti:_)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsi neskutečně moc sympatická a opravdu působíš mile :-) Gratuluji k uspěchu!!

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, konečne! Ja už som si myslela, že máte prísny zákaz uverejniť reportáž z foodbloggerského stretnutia. Ale asi teraz dodatočne chápem, prečo tak neskoro - zrejme ste čakali na fotky :-) Mne sa žiaľ nepodarilo prísť, ale podľa fotiek, čo kukám, veľa tvárí, ktoré poznám, som na fotkách nevidela.

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, jsi slavnější a slavnější (myšleno v dobrém :) )
    .
    Už jsem četla článek u Veroniky, ale na vaši roládu se mi sliny sbíhají stále :)

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Lucie,

    si veľmi príjemná osôbka (čo potvrdzujem aj z reálneho stretnutia na Apetit pikniku).

    Tvoj blog je pre mňa nevyčerpateľnou studnicou nápadov, krásnych fotiek, úsmevných a úprimných článkov či komentárov. Gratulujem k všetkých úspechov a lá ´mediálna hviezda´ - sú zaslúžené.

    Ten obrázok v úvode je veľmi vydarený, pochvala najväčšia.

    Veľa spokojnosti prajem,
    Katarína

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...