![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglm3biwP4w3WwuxNpsENcSaZ2KRX_kiOHo7ZbYqY099mf8QiNl8lrNos-DzkkqwI_7bJkcF9GjZZ7wOAuP8aSGis6gRa7kPhhqFnp2Cpp6vQ4zOKG4ixDKbHPe2emYUXsF5OibG0VDbHvI/s320/Picture+040.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsLWsHkLgAYUJXLSGMW83oT2EBA_lxn-8SFj9Ng1SoKFfTQ47Ykgp8DCrYoqvOzwolxgNUi8vmEZ3cHhOukjLr16RgomsmUHL8afq020xvYSS67GWdb-vLETlYtPTGdBpecGu-4x9uYsTI/s320/Picture+038.jpg)
Ingredience (na 2 porce):
- 4 větší listy římského salátu
- 2 velké ředkvičky
- 1 malá plechovka naložených krájených žampionů (já chtěla žampiony v celku, ale co s litrovou sklenicí?)
- kousek parmezánu
- 1 lžíce medu
- 1,5 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- nějaké dobré pečivo
Omyté listy salátu jsem natrhala na kousky a rozložila je na talíř. Ředkvičky jsem nakrájela na tenké plátky, žampiony jsem přecedila a poházela oboje na listy salátu. Navrch jsem nastrouhala trošku parmezánu.
Ve vodní lázni jsem rozpustila med, přidala hořčici, olej a špetku soli a pepř a vyšlehala metličkou. Dresingem jsem pokapala salát.
K salátu jsem měla křupavý chleba od Paula.
Dobrou chuť.
Tento recept je speciálně určen pro Martinu, ona ví proč...
sice nejsem rodič, a přátelím se s tebou "pouze" přes internet, ale taky si myslím, že moc pracuješ ;-) ;-)
OdpovědětVymazatneeee, to se Ti jen zda ;-)
OdpovědětVymazatzálivku určitě vyzkouším, výborný nápad
OdpovědětVymazatdiky - zkuste pridat citronovou stavu a misto plnotucne horcice dat dijonskou, je to jeste lepsi...
OdpovědětVymazat