úterý 1. září 2009

Těstoviny s rajčatovou omáčkou



Jak je venku hezky, nejsem schopná se přinutit jít nakupovat do obchodu. Je tam děsná zima, protože klimoška běží na plno a zimu já nerada. Nemám tím pádem doma nic k jídlu a na řadu přichází mrazák a zásoby, které jsem do něj schovala. Většinou totiž nedokážu vyrobit jednu nebo dvě porce jakéhokoliv jídla, nějak se mi to vždycky navaří a tak mám plný mrazák krabiček s jednou až dvěma porcemi různých jídel nebo polotovarů. V sobotu jsem měla jít s kamarádkou na kolo, tak jsem si chtěla udělat nějaký dobrý oběd, abych tu vyjížďku přežila. Mrazák (mimo jiné) nabízel: 4 loupaná rajčata ve vlastní šťávě, spoustu bazalky a cibuli. V lednici kromě klasické trojkombinace kečup-hořčice-majonéza ležel ještě jeden krásný modrý česnek a smetana.
Na pánvičce jsem na trošce oleje nechala zesklovatět cibuli nakrájenou najemno a dva stroužky česneku nakrajeného na plátky. Přidala jsem rozmačkaná rajčata a nechala vyprskat přebytečnou tekutinu. Přihodila jsem pár lístků bazalky a asi dvě lžíce smetany. Celé jsem to promíchala a řekla si, že tohle fotit nebudu, protože omáčka bohužel vypadala, jako že už jí někdo jednou měl. Omáčku jsem nalila na těstoviny, posypala parmezánem a řekla si, že takhle to zas tak nechutně nevypadá a vyfotila to.
Po obědě jsem se koukla z okna a usoudila, že ty černé mraky a vítr nejsou dobré pozadí pro vyjížďku na kole. S kamarádkou jsme se na tom shodly a vyrazily na výstavu "Terakotová armáda". 250 Kč se nám ale za repliku armády v Lucerně zdálo až dost, takže jsme skončily naproti v Kávovárně a daly si Kokosy na sněhu a Mexickou cherry colu. Mňam.
Sportovní výkon jsem přehodila na neděli a vyrazila na brusle. Slunce+24km+velké sluneční brýle=vypadám jak mýval a bolej mě nohy.

2 komentáře:

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...