středa 27. srpna 2014

Velká sýrová nakládačka - Kapr na kmíně

 
Už si ani nepamatuju, kde jsem prvně narazila na zmínku o soutěži v nakládání hermelínu - Velké sýrové nakládačce - a ani jak mě napadlo se přihlásit. Jak můj první naložený sýr skončil, si můžete přečíst tady a jaké to bylo následující roky pak tady, tady a tady. Letos jsem nestíhala ještě víc než obyčejně a tak jsem se nepřihlásila. Bylo mi to moc líto, hlavně když jsem viděla fotky - každý rok se mi hermelíny líbí víc a víc.
Holky organizátorky na mě naštěstí nezanevřely a když jsem nemohla přijít, poslaly mi na rozveselení svou hermelínovou kuchařku Velká sýrová nakládačka. Kromě toho, že mám velkou sýrovou radost a moc jim to přeju - Nakládačka je jedna z mých nejmilejších akcí - jsem strašně nadšená, protože mám konečně recept na nejlepší hermelín, který jsem kdy ochutnala. Kuba a Honza, jeho autoři, jsou úspěšní nakladači a každý rok je jejich výtvor na některém z předních míst. Zkuste si tedy naložit jejich Kapra na kmíně nebo si pořiďte kuchařku a inspirujte se u dalších nakladačů nebo originálních receptů autorek Káči a Ivy.



Ingredience:
4 vyzrálé hermelíny
1 větší cibule
1  svazek kopru
1/4 kostky másla
6 stroužků česneku
1 lžička kmínu
špetka chilli
mletý pepř
4 feferonky
slunečnicový olej

Postup:
Hermelíny necháme změknout v pokojové teplotě a odřízneme jim vršek. Vnitřky spodních částí vydlabeme a hmotu dáme do misky. Smícháme ji s jemně pokrájenou cibulí, polovinou kopru nasekaného nadrobno, máslem, prolisovaným česnekem, kmínem, chilli a pepřem.
Směs důkladně promícháme a naplníme jí hermelíny. Přiklopíme odkrojenými vršky.
Hermelíny vložíme do sklenice, prokládáme je snítkami kopru a ještě trochou kmínu. Přidáme feferonky a zalijeme olejem tak, aby bylo všechno ponořené.
Necháme 3 dny v lednici a pak ještě asi dva dny mimo ni.
Podáváme v pokojové teplotě s čerstvým chlebem


A jaký nakládaný hermelín je váš oblíbený?

13 komentářů:

  1. tak a mám dárek pro muže k narozeninám! díky za inspiraci!! nakládání zdar!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem rada, ze se nekomu tip na knizku hodi :)

      Vymazat
  2. Dobrý den, Lucie, zúčastníte se prosím v neděli food pikniku na Ladronce? strašně moc bych potřebovala nějakou sladkou náplast na trauma z končících prázdnin (a to už jsem ze školy asi 20 let, haha). Napište, že jo!
    A jinak vám moc držím palce. Všecko, co jsem od vás zkusila, bylo skvělé.
    Marie Korseltová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohuzel jsem se neucastnila.
      Diky za podporu.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. ja jsem ujeta na kopr a tohle je proste super.

      Vymazat
  4. Konečně musím taky nějaký ten nakládaný hermelín vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já ráda nakládám do oliváče a papriky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mne nejak ten olivovy olej u hermelinu nesedi, ale jinak mam rada i klasiku s cibuli a feferonkama.

      Vymazat
  6. hi,, i like to visit this site,, have a nice day :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...