čtvrtek 18. července 2013

Cheesecake brownie s malinami

 
Varuju vás rovnou, je to totální bomba. Kalorická, cukrová, neodolatelná, božská. Kdo se - stejně jako já - nemůže rozhodnout, jestli si dát brownie nebo cheesecake, dá si oboje, ale má pro sebe báječnou výmluvu, že ten dort byl jen jeden. Jo, ještě jsem zapomněla na pořádnou vrstvu šlehačky, kdyby se to někomu zdálo málo.
 
Recept pochází z londýnského pekařství Hummingbird Bakery (obávávm se ale, že po častější konzumaci čehokoliv z jejich produkce, člověk jako drobný kolibřík opravdu vypadat nebude). Jeden kousek (a pár kilometrů běhu k tomu) ale nemůže vadit. Mrk, mrk.
 
Ingredience:
200g hořké čokolády
200g změklého másla
250g moučkového cukru
3 vejce
110g hladké mouky
---
400g krémového sýra (Philadelphia, Buko)
150g cukru moučka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2 vejce
---
300ml smetany ke šlehání
100g cukru moučka
150g malin (+ další na ozdobu)
 
Postup:
Troubu předehřejeme na 170°C. Pekáč o rozměrech 33x23x5 cm vyložíme pečícím papírem.
Začneme s vrstvou brownies.
Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Zatím utřeme máslo s cukrem a po jednom vmícháme vejce. Postupně přidáváme mouku a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Pořádně promícháme a těsto přemístíme do připraveného pekáče. Povrch uhladíme.
Pokračujeme s vrstvou cheesecake.
V robotu na nejnižší rychlost mícháme krémový sýr s cukrem a vanilkou. Po jednom přidáváme vajíčka. Když je směs hladká, opatrně - nejlépe lžící - ji nalijeme na vrstvu brownies.
Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut, až je povrch cheesecaku téměř pevný. Necháme zcela vychladnout a poté - nejlépe přes noc - vychladit.
Před podáváním připravíme šlehačkovou vrstvu.
Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme maliny. Krém navrstvíme na cheesecake brownie a vršek ozdobíme malinami.
 
 
Pro příště určitě uberu cukr ve všech vrstvách nebo udělám alespoň neslazenou šlehačku. Každopádně je to jeden z nejlepších dezertů, jaké jsem kdy jedla. Asi bych se neměla k Vánocům přát další cukrářskou knihu, ale jestli jsou v ní ještě nejaké takové věci, tak asi budu muset.

42 komentářů:

  1. OMNONONONOM! Nejlepší, co jsem kdy měla! Vřele doporučuji a díky za recept, třeba se k tomu někdy dokopu a pak už abych na tuty začla běhat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Lucka, toto som piekla pred rokom: http://www.food4fun.sk/?food=1&id=305/, ale posledná vrstva mi robila trochu problémy, musela som ju zachrániť želatínou. šľahačka sa mi totiž po zmiešaní s malinami úplne roztiekla. Asi som ich nemala pasírovať ale nechať pekne v celku ako ty ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak toto musi byt uplna bomba :) po vsetkych strankach :) jednoducho musim vyskusat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. http://sasulka.blogspot.cz/2013/01/cheesecake-brownies-s-malinami.html

      Vymazat
  5. tak tohle musím zkusit! Přesně jak píšeš, dva oblíbené dezerty v jednom a jako bonus ještě šlehačka s malinama :-))) O víkendu má přijít návštěva, tak že bych to prubla? ;-) a v pondělí na celé dopoledne do posilovny :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Bože, to je luxus! Co nejvíc miluji je cheesecake, brownies, šlehačka a maliny! :D Pak banán a arašídové máslo, ale tohle je skvělé :)) Zkrátka něco pro mě a hned bych to všechno snědla. Úžasný recept, který co nevidět vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli mate rada arasidovy maslo a peceni, tak v deniku dity p. je recept na zakusek z arasidovyho masla...sama se na nej chystam :)

      Vymazat
  7. tak hned včera jsem jej upekla, sice jen z poloviční dávky ... no nečekala jsem do dnešního rána a ani na šlehačku, hned večer jsem čtvrtku SEŽRALA, VYNIKAJÍCÍ !!! ...nutno říct , že poslechla jsem radu Lucie a snížila cukr .. skvělý recept .. dnes na zbytek naplácám tu šlehačku :-)) teda jestli po snídani ještě něco zbyde ... LadyMa

    OdpovědětVymazat
  8. Něco podobného už jsem vyzkoušela (tedy konzumně, ne činem) a bylo to fakt maximální! :D

    OdpovědětVymazat
  9. Chci se jen zeptat - jak velkou formu jste použila na toto množství?:)
    Předem díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  10. Jojo, na tuhle dobrotu už se taky chystám (ehm,no hodně dlouho), takže brzy vyzkouším, ovšem v bezlepkové verzi a místo malin asi s višněma (kterých mám jaksi přebytek). Tak snad se mi povede alespoň z poloviny tak krásně jako tobě.

    OdpovědětVymazat
  11. Zašla jsem si na to do I need coffee.... Ještě teď se mi stýská!!!! Jana

    OdpovědětVymazat
  12. To je neskutečný, už kdysi jsem něco podobného viděla... a ty takhle... Nejdřív ale musím asi začít běhat, mám pocit, že můj dosavadní pohyb by na takovouhle bombu nestačil :D

    OdpovědětVymazat
  13. Jeanette: diky :-) Ja abych sla behat, jen na ten dort pomyslim :-D
    Adusha: je fakt, ze z postupu v kucharce by nevyslo to, co maji na fotce, tak jsem to trosku upravila...
    Martina: urcite doporucuji, je to skvely
    What's for dessert?: thank you
    Sasa: jojo, je to strasna dobrota
    ohmybeautifullife: ja bych to s tim posilovanim neprehanela ;-)
    Tereza N.: tak at se povede a doufam, ze bude chutnat :)
    LadyMa: juuu, to me tesi :-)
    Kanya: jo, maximalni je slovo, ktery to dost vystihuje :-)
    gastronautka: diky :-)
    anonymni: je to uvedeno v receptu
    es: ja radeji snedla jen maly kousek a lifrovala jsem to pryc z domu ;-)
    Madla: s visnema to urcete bude bozi :-)
    Jana: diky, jsem rada, ze chutnalo :-)
    Meg: jak jsem uz psala vyse - snist maly kousek a rychle s tim z domu ;-)
    Bara: ano :-D

    OdpovědětVymazat
  14. vypadá to nemálo luxusně :)

    http://weird-true.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Wow, luxusní kombinace. Brownie je na mě až moc sladké a čokoládové, ale odlehčené dalšíma 2 vrstvama...
    ...hmmm MŇAM, neodolatelné!

    OdpovědětVymazat
  16. Mmmm to vypadá sakra uplně božsky! Děkuji moc za recept.. tvou stránku už nehodlám nikdy opustit a ted mě omluvte..musím jít upéct brownies! :)))

    OdpovědětVymazat
  17. Aza: diky :-)
    Fragola: pry odlehcene :-D Kazdopadne diky
    Amelie: dekuju :-)
    Tereza: diky. At se povedou :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Odkedy si hodila na blog tento cheesecake- brownie stale som ho mala v hlave. Uz som to nevydrzala uz sa mi chladi :). Akurat ze ja maliny nemam tak tam dam ribezle. tak som fakt zvedava co z toho bude. Ja som dost ubrala z cukru. Zdalo sa mi to dost sladke.
    Dik za recept. Nespravis este nieco od HB?

    OdpovědětVymazat
  19. karolina: s rybizem to musi byt super, uplne si tu bozi kombinaci predstavuju - mnam! Sladke to bylo strasne, taky v receptu pisu, ze priste ubiram cukr... Zatim se na nic dalsiho z HB nechystam, ja ji nemam :(

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, tvoj kolac vyzeral super, takze som ho skusala.. piekla som ho z polovicnej davky, ale zabudla som vydelit muku, takze tej bolo dvojnasobne :(.. a tak som ho zatial neochutnala v plnej krase :( jedna vec sa ale podarila, slahacku a maliny som vynechala, pretoze boli prave vtedy velmi drahe a vyskusala som jednu polevu, co som videla (a jedla) na bananovom cheesecaku, 2 kysle smotany, asi 1,5/2 lyzice citronovej stavy a cukru asi 50g, resp. podla chuti. Je to s tym strasne svieze a skvele na doplnenie prip. ineho cheesecaku, odporucam.. tak tento zazrak snad nabuduce.. :( Petra

    OdpovědětVymazat
  21. Výborné, pekla jsem pro návštěvu, která k nám zavítala z Londýna a do té chvíle neměli ani tušení, že mají v Anglii dostupnou takovou dobrotu :) Lenka

    OdpovědětVymazat
  22. Petra: skoda tech moucnatych brownies :( Jinak tuhle polevu na cheesecake nekdy delam, nechavam ji tam jeste tak 15minut zapect a je moc dobra :-) Tak snad priste se podari :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Lenka: tak musime doufat, ze vas nebo me neprijdou zabit, ze jsme jim odhalily takovou cukrarnu :-D

    OdpovědětVymazat
  24. Wow, ten bych snědla rovnou z monitoru!! Tak teď už vím, co za dezert vytvořím babičce a dědovi k narozeninám. Navíc jsem na app storu našla aplikaci Cake Days od Hummingbird a po zběžném prohlédnutí myslím, že mám co dělat do konce života :-) Moc dobrá práce, Lucie!

    OdpovědětVymazat
  25. Zkoušela jsem ho jako dort a je úplně báječný, děkuju za recept. :) Ubrala jsem tedy asi polovinu cukru, šlehačku jsem dělala úplně neslazenou a bylo to vážně skvělé. Jako začínající pekařka mám jeden dotaz - jak zařídit aby dort nebyl po stranách takový ošklivě spečený? Je možné ho pak nějak dozdobit po stranách?

    OdpovědětVymazat
  26. Hanka: no tak na tu aplikaci se radsi ani nepodivam :-D
    anonymni: ja nevim, muj speceny nebyl... Urcite to ale jde necim zakryt - treba platem z plasticke cokolady

    OdpovědětVymazat
  27. Tak upečeno a snězeno...MŇÁÁM :-P Ubrala jsem celkem 250g cukru, jak jsi avizovala a myslím, že se to vyplatilo. Sklidila jsem uspěch u celé rodiny a ještě jsem si sama báječně pochutnala.Takže děkuji za inspiraci a jak říkám, ještěže pekařství Paul, ani Hummingbird nemám za rohem, protože bych nakonec skončila v některém dílu o odtučňovací kůře :-D

    OdpovědětVymazat
  28. Hanka: to mam radost, ze se vydaril :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Prosím, poraďte čím by se daly nahradit maliny? A nemyslím teď jahodami nebo borůvkami, ale dal by se tam třeba dát banán?

    OdpovědětVymazat
  30. majdenka: ja myslim, ze jo, ale bude to fakt hodne sladke a pro me trochu mdle. Zkusila bych mozna nejake vyfiletovane citrusy...

    OdpovědětVymazat
  31. Mohu vědět jak Vám tak hezky drží ta šlehačka? Bojím se, že se mi rozteče :/ obzvlášť při krájení. Děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  32. Tak už se chladí v lednici - dostane ho dcera ke 3.narozeninám :-) Jsem zvědavá, jaký bude mít dort úspěch (a doufám, že bude držet ta šlehačka...). Daniela

    OdpovědětVymazat
  33. Super, to jsem rada, ze to dobre dopadlo :-)
    Ad cupcakes - mleko urcite neni povinna ingredience, mrknete kdyztak na blog - stitek cupcakes - nejake tam budou. S timto testem na ktere odkazujete nemam bohuzel zadnou zkusenost.

    OdpovědětVymazat
  34. Uzasny! Jen bych se chtela zeptat-brownies ma byt vsude pevne? Ja mela tekutejsi tak nevim zda nebylo nedopecene... Dekuji :)

    OdpovědětVymazat
  35. Vyzera lahodne :). Mozete mi prosim odporucit, kolko cukru odobrat z kazdej vrstvy, aby to bolo tak akurat. Dakujem pekne.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...