pondělí 17. června 2013

Chez Lucie na Apetit pikniku (potřetí) - pozvánka

 
Je to tak, třetí Apetit piknik klepe na dveře mého bytu plného macarons. Opět mám časový plán - ještě o kus ambicióznější než loni, dvě lednice narvané Philadelphií a několik obrovských krabic s obaly, talířky a vidličkami. Opět špatně spím, protože vymýšlím, jak na nic nezapomenout, co a jak zorganizovat a zařídit a hlavně, jak to všechno stihnout upéct. Opět se (naštěstí) můžu spolehnout na několik báječných přátel, kteří mě podporují a to zejména ve chvílích, kdy se nedaří a já sedím na zemi před troubou s další nepovedenou várkou macarons a zoufale brečím. Opět se mi nevyhnulo pár menších "katastrof" - vypůjčená lednice neprošla dveřmi, ztratila jsem svou zásadní knihu, strávila jsem celé dva dny pečením zmetků místo macarons, bezinky ne a ne vykvést a jahody ne a ne zčervenat. Ale (a to musím opravdu zaklepat), vše se v dobré obrátilo. Lednici mám na chodbě za dveřmi (díky za tolerantní sousedy), kniha se našla, o víkendu jsem napekla takové množství macarons, že tomu sama nedokážu uvěřit, bezinky jsou v plném květu a jahody zralé a sladké.
 
Dovolte mi tedy, abych vás všechny pozvala na 3. Apetit piknik.
 
Budu se na vás moc těšit již tuto sobotu 22.6.2013 od 10:00 (do 14:00 nebo do vyprodání zásob) u stánku Chez Lucie na Karlínském náměstí v Praze.
 
 
Chystám pro vás spoustu báječných cheesecakes - čokoládový s chilli, jahodový s růžovým želé, mojito, slaný se sušenými rajčaty a ještě spoustu dalších. A pak - samozřejmě - macarons. Třeba kávové, jahodové, citrónové s tymiánem nebo Campari orange. 
 
 
Letos jsme my "kulináři" (rozuměj amatérští kuchaři a pekaři) rozděleni na dvě směny a tak doufám, že se mi - narozdíl od předchozích ročníků - povede ochutnat něco od mých odvážných kolegů.
 
Pokusím se nevynechat:
 
- Kláru Bernklau a její cheesecake brownies
 
- zmrzlinu od Kateřiny z Tři kopečky
 
- švédské dobroty od Báry z Cherries on Top
 
 
Teď už mi nezbývá nic jiného, než si přát pěkné počasí a doufat, že se v sobotu uvidíme v Karlíně. Moc se na vás všechny těším!
 

17 komentářů:

  1. Páni, škoda že nejsem z Prahy či okolí, ráda bych se přijela podívat a ochutnat tvé macarons. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se na vsechny, a na Vas zvlast, tesim!!!

    OdpovědětVymazat
  3. A nyní bych taky chtěla být z Prahy:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Ja sice nejsem z Prahy, ale z Brna, ale takovou náruč dobrot si nenechám ujít, jen nevím jak vyřeším problém, že chci sníst všechno :D

    OdpovědětVymazat
  5. No parádu, konečně v den kdy můžu. To nesmím vynechat :) Děkuji za info!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc ráda bych přišla, ale zrovna budu na Moravě koštovat vína :) Tak snad příští rok...

    OdpovědětVymazat
  7. zrovna ten den jsem v Praze! snad mi výjde čas, tuhle akci jsem chtěla vidět strašně dlouho! a musím se pochlubit, dneska jsem upekla příteli svůj první cheesecake - čokoládový s chilli! moc díky za recept, snad bude chutnat!

    OdpovědětVymazat
  8. teda,nádhera.já jen žasnu nad šikovností.paráda

    OdpovědětVymazat
  9. Kiežby podobné akcie prepukli aj u nás na Slovensku. Pár lastovičiek by sme mali, ale ešte sme ďaleko za vami, bratia Česi. Lucko, prajem veľa spokojných zákazníkov a veľa šťastia pri transporte tovaru.

    OdpovědětVymazat
  10. Jsi superžena! Keep up a nezapomeň do lednice dát chladit lahvinku něčeho dobrého na nervy, ať se v letošním vedru neroztečou.

    OdpovědětVymazat
  11. Držím palce, aby se vše vydařilo, jak plánuješ :) Bohužel zase nic neochutnám, neboť budu na firemní akci a do Prahy to nestíhám... Tak snad příští rok a budu se těšit na report :)

    OdpovědětVymazat
  12. díky za připomenutí pikniku :-) říkala mi o něm už sestra, která tam bohužel nemůže, ale já mám čas a musím se tam podívat!! Hodně štěstí at' ti vše vyjde :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Už se taky chystám, určitě přijdu ochutnat! Fakt tě obdivuju, takovýho pečení... Ale už se nemůžu dočkat.
    http://jime-na-dalnici.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Prijeli jsme s manzelem az z Ceskych Budejovic, vystali na tvuj stanek obrovskou frontu a vubec nelitovali. Ukoristili jsme spoustu ulovku a ja za nas vyhlasuji nejlepsi cheescake s kozim syrem nasladko. Fakt super a mas nas obdiv, za odvahu a za nejlepsi recepty! Dekujeme:)

    OdpovědětVymazat
  15. Lucie, bylo to úžasné! Čokoládový s chilli a ten s karamelem a ořechy... Bezkonkurenční! Dokonce jsem díky Vašim macarons změnila na tuto laskominu názor! Ty Vaše mi opravdu chutnaly a dokážu si představit, že bych jich snědla spoustu... Díky moc a příští rok se zase těším na ochutnávku. jo a vůbec díky za tvoje recepty, perfektně rozepsané postupy, jde podle nich téměř vše upéct. Moc ráda Váš blog čtu. Má to jen jednu nevýhodu - vždycky dostanu chuť na sladké a tak i pozdě večer něco klohním a manžel kroutí hlavou :o) Ještě jednou díky!

    OdpovědětVymazat
  16. Vase macarons se slanym karamelem byly genialni! Tem od Laduree natrhly pozadi :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  17. Mnohokrat dekuji vsem, co prisli a i tem, co neprisli za podporu :-)

    Katerina: diky, jsem rada, ze chutnal :-) Kozi je jeden z mych nejoblibenejsich
    Lenka: moc dekuji, jsem rada, ze chutnalo :-)
    Martina: oooo, dekuji, ja snad zacnu byt pysna! ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...