úterý 25. června 2013

Apetit piknik 2013

Foto: Jiří Tashi Vondráček
Wooohooo! Třetí Apetit piknik se povedl ze všech nejvíc a já jsem šťastná jako blecha. Příšernou únavu spojenou s usínáním za pochodu bohatě vyvažuje naprosto euforický pocit, který z letošního ročníku mám.
Stihla jsem upéct do puntíku všechno, co jsem ve svém drzém časovém plánu před měsícem sepsala. A ještě jeden dort navíc.

I přes to, že za první víkend vyhrazený pečení macarons se nepovedla ani jedna a tak jsem další víkend musela napéct více než 2000 skořápek. To je 60 plechů.

I přes to, že jsem se po tom nepodařeném víkendu samozřejme sesypala a měla chuť se na všechno vykašlat. Pomohl odpočinek v podobě dvou opíjecích večírků s přáteli a víkend, co má 30 pracovních hodin.

I přes to, že uprostřed noci, kdy jsem měla v plánu umíchat čtyři krémy do macarons a v bytě mi hučely dvě narvané lednice, náhle vypadl proud. V bytě bylo asi 28°C. Nejdřív jsem byla v takovém šoku, že jsem nedokázala nic - jen stát a koukat do naprosté tmy. Pak se dostavil záchvat paniky a nakonec jsem se zmohla v zoufalé volání na twitteru, že hledám místo v jakékoliv lednici v Praze. Elektřinu nakonec pustili, ale já byla tak pikosekundu před infarktem.

I přes to, že celé tři dny, které jsem měla vyhrazené na pečení cheesecakes, byla venku tropická vedra a počasí lákalo k válení se u vody.

I přes to, že v tom počasí moje lednice nestíhaly, hučely, vrčely a bylo v nich asi tak 15°C. A samozřejmě se do nich nevešlo 21 dortů a 1000 macarons.

A víte co? I přes to všechno - nebo možná právě proto - jsem si letos pečení vážně užívala. Otevřenej balkon, hlasitá hudba, bezinková šťáva a já šťastně tancující po kuchyni s dalším kbelíkem Philadelphie. Od chvíle, co vypadl proud už mi všechny problémy připadaly tak malicherné.
A pak nastal den D. Oproti svému zvyku být nervózní a nespat, jsem spala tvrdě až do zazvonění budíku. Po příjezdu do Karlína a vyřešení menšího nedorozumění, jsme s mým skvělým týmem nazdobili stánek, dali si kávu a začali krájet dorty. Okolo 9:45 se u stánku začala nenápadně tvořit fronta. Krájeli jsme ostošest. Malou chvilku po desáté jsme mohli začít prodávat.

Opravdu vám nemohu prodat "jen krabičku macarons" bez fronty. Možná by mě pak někdo z ní zabil.
Foto: Jiří Tashi Vondráček
Ehm, to je moje fronta?
Foto: Tereza Levá
Bylo to naprosto skvělý! Všichni ve frontě byli milí, nikdo neremcal ani se nestrkal, každý se usmíval, spousta z vás chválila můj blog a já byla opravdu šťastná. Matně si vzpomínám, že jsem poskytla rozhovor České televizi, ale co jsem říkala, bohužel nevím. Snad něco chytrého.

Mediální hvězda v akci
Foto. Veronika Pořízková
Před půl druhou bylo téměř vyprodáno a na pultě se krčilo posledních pár kousků slaného cheesecakeu. Od něj mě zachránila Veronika, se kterou jsme se střídaly na stánku - nabídla mi, že ho ode mě odkoupí a prodá dál, aby už mohla začít prodávat svoje cupcakes a cake popy. Byla jsem ráda, že můžu sbalit věci a jít ochutnávat na stánky ostatních prodejců.

Vyprodáno!
Foto: Jiří Tashi Vondráček

Nakonec, je mojí - opravdu milou - povinností poděkovat:

Všem nakupujícím u mého stánku - za trpělivost ve frontě, za úsměvy a milá slova - byli jste skvělí!

Dorce za obrovskou pomoc ve finále a na stánku.

Apetitu za uspořádání pikniku, který je rok od roku lepší.

Aleně, Irče, Jitce, Kláře, Kočičkovým, Lili, Martině, Pavle, Pavli, Silvii a Zuzce za zapůjčení dortových forem.

Kočičkovým za dodávku mnoha litrů bílků na macarons.

Martině za darovanou lednice včetně dovozu.

Pracovníkům, kteří velmi rychle obnovili dodávku elektrického proudu do mých lednic.

Kláře Bernklau za radu, která zachránila moje macarons.

Hance Rawlings za extra dávku morální podpory.

Tashimu za nabídku lednice v krizové situaci a za krásné fotky.

Rodičům za prostor v mrazáku.

Připadám si jak na Oscarech...

Nuselské prodejně Sklizeno za vstřícnost.

Zdeňkovi Smrčkovi za pomoc při výběru kávy do kávových macarons.

Různým lidem v mém okolí, ať už přátelům čí známým, za neúnavné povzbuzování.

Neznámé slečné, která se se mnou chtěla vyfotit - připadala jsem si jako úplná celebrita!

Jakubovi ze stánku Foodissimo za paštiky.

Jáchymovi z Cidrerie za cidre.

Zuzaně Dvořákové z Laskomin za skvělé koláčky a macarons.

Fanouškům blogu za fotky mého stánku - budou v galerii na facebooku.

Mé největší díky, které nedokážu slovy dostatečně vyjádřit, patří Honzovi a Klokanovi. Za všechno vám oběma strašně moc děkuji, bez vás bych to nedala.


Tak zase za rok? Mrk, mrk...

32 komentářů:

  1. A čím to vlastně bylo, že se ti ten první víkend macarons nedařily, tušíš? Jinak fakt respekt :).

    OdpovědětVymazat
  2. Lucka, máš môj veľký rešpekt a obdiv za to, s akou energiou a odhodlaním sa púšťaš do apetit pikniku. Klobúk dole, ja by som určite skolabovala :-) A verím, že sa do Prahy na Apetit piknik niekedy dopracujem aj ja a postavím sa do tvojej fronty ;) Už teraz sa na to teším, verím, že to raz vyjde ;) I keď, radšej by som šla do Prahy a sadla si do tvojej cukrárne, kde by som si v pokoji vychutnala tvoj božský cheessecake a macarons ;) Snáď raz, však? ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne, moc gratuluju, Lucko!!!!!! Hanka Rawlings

    OdpovědětVymazat
  4. Euforie stříká a to je dobře. Hodně cukrářského štěstí do dalších akcí.

    OdpovědětVymazat
  5. Piknik byl perfektní, jen škoda, že jsem nestihla už vaše makronky http://chilli-chocolate.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsané, fakt mně to dojalo. A jsem ráda, že jsem si mohla do té fronty taky stoupnout, makronky pak s námi cestovaly 150 km domů, kde jsme si je spravedlivě rozdělili. Máte i můj obdiv, za to všechno, jak jste to zvládla, bylo to úžasný! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Lucka,obrovsky obdiv !!!macarons mas prekraasne,to by som nikdy nedala,lebo ja som na macarons lava :( takze preto obdivujem nesmierne moc a drziiim palce vo vsetkom :) snad raz budem mat moznost aj ochutnat,i ked vobec nepochybujem,ze urcite chutia rovnako krasne ako vyzeraju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda že se takové akce nedělají i jinde po republice, stála bych první ve frontě:-))))
    Gratuluju!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Taky bych šla do fronty, hned:) jen bohužel jsem moc daleko, vypadá to tak úžasně!!

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluju :-) si moc šikovná, příští rok se přijdu podívat :-)

    OdpovědětVymazat
  11. 21 dortů a 1000 macarons?? Waaaaaw!
    Už jsem na jiném blogu četla, jak se na Tebe stály fronty a gratuluju k takovému úspěchu! :) A zároveň mě strašně moc mrzí, že jsem si tu frontu taky nemohla vystát :( Kéž by taková akce Apetitu byla aji u nás v Ostravě...

    OdpovědětVymazat
  12. Moc gratuluju, všechny dobroty ve stánku vypadají úžasně, hned bych se do toho vlomila:-)
    Máš můj obdiv, že to zvládáš v takových objemech, jen naplánovat to musí být náročné, o výrobě tolika věcí ani nemluvím. Úplně si dokážu představit to zadostiučinění, když už tam stojíš, všechny věci hotové a všechno šlape, jak má. Taky dost chápu, jak ti muselo být, když se nevydařila ta první várka makronek. Já bych asi zešílela a manžel by mě asi zabil:-)
    Ať se ti i dál daří.

    OdpovědětVymazat
  13. Lucko, jsi hvězda, nejen mediální, takže ještě jednou moc gratuluji k úspěchu!

    OdpovědětVymazat
  14. Máš normálně můj neskonalý obdiv, stejně jakoostatní kulináři, kteří se do Apetit pikniku pustili. Já bych na to asi neměla nervy, nebo by se ze mě stala alkoholička, jak bych se musela posilňovat, abych to všechno zvládla. A doufám, že bude brzy recept na ten slaný cheesecake, ten bych moc ráda udělala!

    OdpovědětVymazat
  15. Lucie, čtu pravidelně váš blog, obdivuju vaše výtvory i vás osobně. Sama moc ráda peču, pro děti, pro kamarády apod. Vy jste pro mě velkou inspirací. Moc jsem se těšila na Apetit piknik také kvůli tomu, že konečně budu moc ochutnat vaše skvělé výtvory. Byla jsem tam už před 10, to jste ještě neprodávala, když jsem přišla v 10:05 už se táhla fronta až skoro na silnici. Ano postavila jsem se do fronty, bohužel po 10 minutách, kdy jsem hnula zhruba o 20 cm, jsem to musela vzdát. Se 2 dětmi po boku to opravdu nešlo :-(( Moc jsem se těšila na vaše kávové makronky, na čokoládový cheesecake s chilli... smůla :-((
    Proto se chci zeptat, jestli náhodou neuvažujete o změně kariéry? tři ročníky pikniku, kdy každým rokem je vaše fronta delší a delší až je nejdelší na celém Karlínském náměstí by vás už mohly přesvědčit, že lidi nechtějí o vašich skvělých makronkách, koláčích, a dalších dobrůtkách jen číst, že je chtějí i ochutnat. A že jednou za rok jim to očividně nestačí ;-) Myslím, že s odbytem byste si starosti dělat nemusela ;-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  16. Krásně napsané, Lucie !
    Makronky taky dělám, nepodařily se mi jenom jednou takže si dovedu představit zklamání a zoufalství když jde jeden plech za druhým do koše... vlastně při tom množství ani nedovedu! U 10. plechu odpadám... 60 plechů ??? Smekám a obdivuji !!!
    A jak píše Zuzana, nebude cukrárna/kavárna Chez Lucie ? Že bych měla větší šanci ochutnat při návštěvě ČR ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Lucko, chystala jsem se ( a přiznám se, že jste byla mou hlavní favoritkou ), ale bohužel mi to nevyšlo. Ale když to tak čtu a vidím krásné fotky, tak doufám, že příští rok budu stát frontu u vašeho stánku taky a že z celé akce pojede celá naše rodina s blaženým úsměvem a plnými bříšky :-) . Držím palce a pište...ráda Vás čtu. AM

    OdpovědětVymazat
  18. Páni, velký obdiv, 1000 macarons a 21 dortů, wow!

    OdpovědětVymazat
  19. Jste neuvěřitelná a máte můj obdiv, že jste to všechno tak skvěle zvládla. Sledovala jsem fotky na instagramu a jen při pohledu na krabice s vašimi macarons se mi sbíhaly sliny. Snad budu mít jednou možnost je také ochutnat:)

    OdpovědětVymazat
  20. Viděla jsem jenom frontu, ale i ta stála za to :)
    Tvoje pochvala k mé princezně je to největší ocenění, co jsem mohla dostat! Tak snad se tam příští rok zase potkáme, a snad už budu konečně moct ochutnat nějaký cheesecake nebo macaron :)

    OdpovědětVymazat
  21. Cheescake s ořechy a karamelem prohlašuji za nejlepší, co jsem kdy jedla.
    My jsme si sedla do stínu, hned za Váš stánek, takže jsme měli celou dobu tu gigantickou frontu na očích.
    Kdybyste si pořídila cukrárnu...
    ... chodila bych pravidelně na ořechový cheescake.
    PS. Ta čtvrthodinová fronta stála za to.
    http://jime-na-dalnici.blogspot.cz/2013/06/apetit-piknik-dojmy.html

    OdpovědětVymazat
  22. Jsi tak šikovná, že naprosto nemám slov. O makronky se sama marně snažím, ale nejde to a tak když vidím ty tvoje povedené, máš můj hluboký obdiv.

    OdpovědětVymazat
  23. A kolik bylo žádostí o ruku? :)

    OdpovědětVymazat
  24. Aja: predstav si, ze vlhkem :/ Dekuji
    Sju: nula, vzhledem k 98% zen v me fronte ani nemohu rict "kupodivu" ;-)

    Vsem dekuji za mila slova a abych odpovedela na dotaz stran cukrarny Chez Lucie - moc rada bych, ale je to prilis slozite v mnoha smerech a ja jsem prilis srab...

    OdpovědětVymazat
  25. Dobré dopoledne! Na Apetit piknik jsem dorazila trošku pozdě, tak asi v 11 hodin, uviděla tu strašnou frontu u Vašeho stánku... A rozhodla se, že macarons jsem už ochutnala ve světě u nejvyhlášenějších výrobců a vlastně mi až tak nechutnají a cheesecake umím taky. :-)) Příště zkusím přijít včas, ať můžu u Vás ochutnat. Ráda bych.
    Pokud jde o Vaši vlastní cukrárnu, pak Vám rozumím, je to složité na administrativu, nestačí jen umět péct.
    No a já osobně obvykle odpovídám na nadšené návrhy mých přátel a kolegů, že když tak dobře peču a vařím, jestli si nechci otevřít restauraci: "Je to stejné jako sex, něco jiného je dělat to pro radost a něco jiného dělat to pro peníze!" ;-)
    Hezký den a ať Vám nadšení vydrží! Molie

    OdpovědětVymazat
  26. Gratuluji k úspěchu. Chodím na Vaše stránky už dlouho, kochám se, čerpám inspiraci. Na Apetit piknik se mi zatím nepodařilo dostat, abych mohla ochutnat a pochválit osobně, ale snad to jednou už vyjde.....jen tak dál a spoustu dalších propečených let....:-D

    OdpovědětVymazat
  27. Wow, gratulujem za tolku snahu a trpezlivost, evidentne sa uplne vyplatila a bolo vela spokojnych stravnikov!:) Vsetko dobre do dalsieho pokracovania skveleho blogu!:)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  28. Lucka klobúk dolu ,prekrásny piknik stolík a tie dobrotky,si veľká šikovnica a tie macronky nemajú chybu úžasné farby a určite aj skvele chutia , gratulujem k úspešnému pikniku MARIANNA

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...