neděle 8. července 2012

3. narozeniny (bez dortu, zato s novým logem)

Nálada na psaní sentimentálních výlevů je na stupni nula, což znamená, že letos budete ušetřeni. Mám pocit, že se toho za poslední rok stalo strašně moc, ale část z toho je tak osobní a část tak nudná, že si to raději nechám pro sebe.
No, možná se trošku dojmu i veřejně, no. Mám za sebou dva Apetit pikniky, dvanáct výzev Odvážných pekařů, pěstuju si žitný kvas a vyrábím domácí sirupy. Našla jsem recept na macarons, který funguje (jo, psala jsem to už loni, ale jsou to zkrátka potvory) a už zase jsem se přestěhovala. Zjistila jsem, že mám slabost pro Berlín, syrové maso a koriandr, co naopak nesnáším, je pečení vánočního cukroví. Pořád nemám ráda bůček a nejsem schopná vypěstovat žádné bylinky. Se střídavým úspěchem se snažím porazit svou lenost (na karamelové větrníky se chystám už dva a půl roku a poslední recenzi pro scuk.cz jsem napsala v říjnu) a dostat do popředí své optimistické já (ale ten pesismista je sakra silnej).
V uplynulém roce jsem napsala 62 příspěvků (flákám to, já vím), které si přečetlo tolik lidí, až se mi tomu nechce věřit. Nejoblíbenějším receptem na mém blogu je čokoládový dort, následovaný dýňovou polévkou a red velvet cupcakes. Moc děkuji vám všem, kteří můj blog čtete, zkoušíte podle mě vařit a péct, píšete komentáře a posíláte fotky svých výtvorů. Mám fakt radost a postrkuje mě to dál.
Tak nějak tuším, že se ode mě dnes očekává dort - třeba patrový se třemi svíčkami. Možná někoho zklamu, ale dort letos nebude, neboť jsem prodloužený víkend strávila poflakováním po Beskydech a konzumací valašské kyselice a frgálů a neměla ani pomyšlení na svou kuchyň. Ovšem samosebou se rozumí, že bez dárku ke třetím narozeninám nenechám ani svůj blog, ani vás (ani sebe).
Tramtadadááá, představuji tímto oficiálně logo blogu Chez Lucie, které vytvořila Dana Svobodová a já ho miluju od první chvíle, co jsem ho uviděla.

29 komentářů:

  1. Všechno nejlepší k blogrozeninám!! Tři roky..no u dítěte je to ten zvědavý věk, takže se dá i tady předpokládat nová várka zkoumání, zkoušení a skvělých receptů:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Logo je parádní, už na Apetit pikniku vysoce zaujalo!

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju k narozeninam. Bez dortu nezustanes, mas ho u me... ten nejnarizeninovejsi ze vsech dortu.

    OdpovědětVymazat
  4. Logo nádherné, třetí narozeniny přeju hlavně šťastné a veselé - i když to by ladilo spíš k Vánocům, já vím... I tak - všechno nej a hlavně elán do dalšího tvoření!!!!
    Kamila Zet.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera, krásny štvrtý ročník a pošli pesimistu na dovolenku.Krásna kresbička a logo sa ti hodí. Nech sa ti darí aj naďalej.

    OdpovědětVymazat
  6. tři roky - v tom věku se většinou otevírá obzor s novými, dosud netušenými možnostmi :) takže všechno nejlepší!!
    jinak koukám, že má lenost má na svědomí jeden naprosto stejný problém - jmenuje se "dva a půl roku a karamelové větrníky".(dost mě to šoklo a pobavilo, když jsem v textu identifikovala i svou doposud nepřekonanou a tolikrát plánovanou metu:)takže...už vím co udělám:) počkám si na ty Tvé, jež pro mě budou popudem k akci (nepochybuju totiž, že Tvůj recept, narozdíl od mnohým, bude fungovat:)

    OdpovědětVymazat
  7. Logo je super!

    http://mamou-stylove.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. lucie, to je nadherne logo! fakt parada!!! aj ja mam "objednane" logo u jednej kamaratky, tak som zvedava, kedy sa k tomu dokope :-)

    a zamilovala si sa do berlina? ja sa tam pravdepodobne idem prestahovat niekedy koncom roka a idem tam aj teraz stravit cast leta, tak dufam, ze sa donho aj ja zamilujem.

    OdpovědětVymazat
  9. všechno nejlepší a spoustu podařených dortů!

    OdpovědětVymazat
  10. Parádnické logo - jednoduše čisté a elegantní, stejně jako tvoje výtovry. Vše nejlepší ke třetím blogovatinám a těším se na optimistku s další náručí dechberoucích receptů!
    Ať se ti daří , Lucie, i v životě osobním, všichni tě tu strašně rádi čteme a tajně se pokoušíme o plagiátorství tvých více než chutných výtvorů :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To logo je úplně nejvíc dokonalé, skvělé, opravdu gratulace k dokonalému vylepšeníčku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluju a zároveň děkuju za skvělý blog, na kterém jsem už slušně závislá :-) Nemohla byste mi prosím poradit, jak zacházet žitným kvasem? Zkoušela jsem ho pěstovat už asi 8x, ale nikdy to nedopadlo, budu vděčná za každou radu. Díky a zdravím. Veronika

    OdpovědětVymazat
  13. Therese: dekuju, budu se snazit :-)
    toffo: dekuju - neodolala jsem a pouzila ho, i kdyz jsem to chtela nechat az na ted... Jsem desna no :-)
    Klara: jezis ja se tesim! Dekuju :-)
    Kamila Zet: dekuji :-)
    katka: dekuji :-)
    Arion: to je teda ale mazany! Ted je uz fakt budu muset udelat :-) Diky
    Alizia: dekuju :)
    Anetka: dekuju moc :-) A Berlin ti taaaaakhle zavidim. Kdybys chtela nejake gastro-tipy, tak dej vedet - byla jsem tam nedavno
    grey_lemur: diky :-)
    Madla: dekuju :-)
    Jana: dekuju...
    Veronika: dekuju
    kvas udrzuji podle pokynu zde: http://kvaskovychleb.cz/doku.php

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. urcite chcem gastro tipy!!! urcite! ked budes mat trosku casu, tak mi aspon par napis na anetagoesyummi@yahoo.com

      dakujeeeem!!!

      Vymazat
  14. Veľmi podarené logo a samozrejme gratulujem :)

    OdpovědětVymazat
  15. Blahopřeju! Logo je krásné. Ať se ti daří v životě i tu na blogu. Je úžasný a mám to tu moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  16. Velka gratulacia Lucka. Nech ti to aj nadalej dobre vari a pecie, nech mame od teba dalsie skvele inspiracie:)))

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezké logo!!!přesně na tebe.
    http://umlsnehokotecka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Chválim logo (a závidíííím) a všetko najlepšie prajem!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Janka, Vanda, Adriana, Michaela, Paulli, Dora: dekuju moc :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Prajem vsetko najlepsie k vyrociu! :)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Lucie, tento přísevěk se teď netýká článku, i když gratuluji a logo se mi líbí, ale mám takový dotaz. Poprvé bych chtěla zkusit macarons, ale ráda bych nějaké klasičtěkší - ideálně vanilkové, vanilkový krém (ráda bych zužitkovala lusk, co mám doma), ale takové jsem u Tebe nenašla a upřímně se mi asi nechce riskovat recepty od nikoho jiné než od Tebe, protože jsi podle mě prostě nejlepší. Skořápky bych tedy asi uělala jako je u receptu na levandulové, ale vynechala bych barvivo nebo dala trošku žlutého, ale potřebovala bych tip na krém. Nenapadá Tě nějaký? Doufám, že neotravuji a že mi pomůžeš. S pozdravem fanynka Klára.

    OdpovědětVymazat
  22. Petra: dekuji :-)
    Klara: dekuji :-) Pokud muzu doporucit, tak lepe zkusit nejaky pozdejsi recept na skorapky (treba ty zlute s kozim syrem a lemon curd - ted mi funguje lepe). Vanilkove jsem nikdy nedelala, ale nasla jsem ve svoji kucharce od Pierra Herme tohle:
    Na 40 macarons
    200g smetany ke slehani
    3 vanilkove lusky (1 mexicky, 1 madagaskar, 1 tahiti)
    220g bile cokolady
    Do smetany vyskrabeme seminka z vanilkovych lusku a hodime tam i lusky. Privedeme k varu, zakryjeme a nechame 30 minut louhovat.
    Nalamanou cokoladu rozpustime ve vodni lazni.
    Ze smatany vylovime lusky a nalijeme ji na trikrat do rozpustene cokolady (pokazde promichame).
    Prelijeme ganache do misky, potahneme potravinarskou folii, abychom zabranili vytvoreni skraloupu a nechame vychladnout.
    Naplnime macarons, nechame je 24h v lednici a 2h pred podavanim je vyndame, aby dosly do pokojove teploty.
    At se podari :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Jé to zní výborně, děkuju moc :)

    OdpovědětVymazat
  24. Všechno nejlepší!
    A to logo je skvělý

    OdpovědětVymazat
  25. Klara: rado se stalo :)
    Baab: diky moc

    OdpovědětVymazat
  26. Vše nejlepší Tvému blogu! Logo je super - jednoduché a výstižné:) Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...