úterý 26. června 2012

Apetit piknik


Tak a je to za mnou! Konečně jsem se po čtrnácti dnech pořádně vyspala... Začínám tenhle článek stejně, jako ten loňský. Moje pocity jsou tentokrát ale trošku jiné. Letos jsem totiž věděla, do čeho jdu a mnohem lépe jsem se připravila.
Už jsem se nestrachovala o to, kdo si všechny moje výtvory koupí, ale spíš o to, jak to udělat, abych toho napekla co nejvíc. Vytvořila jsem časový harmonogram, zapůjčila si větší než malé množství dortových forem, zajistila si druhou lednici, odvoz nákupu z Makra, přísun bílků na macarons a zařídila asi tísíc dalších drobností. V průběhu příprav mě postihlo několik nepříjemností, jako například zničehonic nefungující lednice, kterou jsem předtím tři hodiny myla, ale všechno se nakonec v dobré obrátilo a já se na letošní Apetit piknik opravdu těšila.

Přípravy - není nad slunce rozpouštějící vaše výtvory
Měla jsem sice několik krizi - třeba když jsem po dvou dvanáctihodinových směnách v kuchyni nemohla spát, protože mě bolely všechny svaly v těle a věděla jsem, že ráno musím vstát a jít do své běžné práce. Nebo když jsem zapomněla zavřít šuplík a praštila se do ledvin tak, že jsem bolestí málem omdlela. A samozřejmě taky, když se mi nepodařil další plech macarons a ještě jsem se o něj spálila. Jo, seděla jsem v kuchyni na zemi a brečela - ale pak jsem si řekla, že to zvládnu, že spokojení zákazníci mi za to stojí a šla míchat další várku těsta.
Tady se ještě směju - mám toho napečeno dost
Večer před piknikem jsem měla v lednicích 12 cheesecakes a 520 macarons. Všechno jsem to napekla úplně sama. Byla jsem na sebe opravdu pyšná. Byla jsem na sebe pyšná i ráno na pikniku, když se u mého stánku tvořila fronta, o které mi přátelé chodili v pravidelných intervalech sdělovat, že je rozhodně ze všech nejdelší. Všichni zákazníci byli milí a trpělivě čekali, až na ně přijde řada. A pak to přišlo. Půl dvanácté a já měla vyprodáno. Nechápala jsem, jak je to možné a několikrát jsem překontrolovala lednici i krabice na macarons, jestli v nich nic nezůstalo. Prodala jsem dokonce i minicheesecakes, původně určené jako dárky pro kamarády. Loni jsem měla jen 5 dortů a 170 macarons, fronta byla taky pořád a zásoby vydržely hodinu a padesát minut. Jak je možné, že více než dvojnásobný počet cheesecakes a trojnásobný počet macarons nevydržel déle?
Já nevím. Je mi opravdu líto, že se nedostalo na vás všechny, kdo jste kvůli mým dobrotám jeli do Karlína kdovíodkud. Strašně si toho vážím a doufám, že jste si dali nějakou jinou dobrotu, moc se nezlobíte a chápete, že víc toho v mých silách nebylo.

Lidí bylo prý kolem deseti tisíc
Jsem úplně vyčerpaná a cítím se, jako bych měla strašnou kocovinu. Radost z úspěchu mi kazí připitomělé komentáře a články lidí, kteří sice na jedné straně chtějí ochutnat něco exkluzivního, s láskou dělaného a nešizeného, ale na druhé straně nechtějí pochopit, že takového zboží nelze mít neomezené množství. Dočetla jsem se dokonce, že kdybych byla inteligentnější, dojela bych si pro další zásoby, když byl takový zájem. K tomu opravdu nemám co říct.

Ráda bych upřímně poděkovala všem, kteří vystáli frontu u mého stánku a dali mi tak najevo, že moje pečení za něco stojí. Taky děkuji všem, kteří třeba dorazit nemohli, ale podporovali mě svými komentáři tady na blogu i na facebooku. Jsem vděčná časopisu Apetit za příležitost potkat se s čtenáři mého blogu osobně.
V neposlední řadě patří obrovské díky, které se slovy ani nedá vyjádřit, mojí prodejní asistentce Kláře, mým řidičům a nosičům Honzovi a Petrovi, mé dodavatelce bílků Kateřině, mému dodavateli lednic Kytkovi, Aleně, Jitce, Pavle a Zuzce - které mi zapůjčily dortové formy a tácy a vůbec všem přátelům, kamarádům a známým, kteří mě morálně podporovali kdykoliv to bylo třeba. Petrovi Klimešovi díky za fotky, sama jsem nestihla udělat ani jednu. Děkuji vám všem.


Kdo má pocit, že se bez cheesecakes, macarons nebo jiných sladkostí od Chez Lucie nedokáže obejít, může si je zkusit objednat na mailu ChezLucie@email.cz. Nedokážu slíbit cokoliv ani kdykoliv, přeci jen chodím do práce, ale pokusím se individuálním objednávkám vyjít vstříc.

33 komentářů:

  1. Vaše cheesecaky jsem sice neměla možnost ochutnat, ani macarons se na mě nedostaly, ale opravdu vás obdivuju a na vaše výtvory byla radost pohledět! Myslím, že jste udělala nejvíc, co bylo možné a věřím, že bude piknik i následující rok a já si snad i přivstanu a dorazím dřív, jen abych konečně ochutnala něco z toho vašeho krásného, úhledného a jistě chutného pečení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucko, já jsem na Apetit pikniku nebyla, protože jsem z Moravy, ale ráda bych se tam někdy podívala. To, že se všechno vyprodalo za tak krátkou dobu svědčí o tom, že jméno Chez Lucie je známé a má pověst výborné kvality. A na nějaké přihlouplé komentáře nehleď, dobré komentáře převyšují ty špatné. Přeji hodně dalších úspěchů.

    OdpovědětVymazat
  3. taky Vás rádu čtu a jedla bych o to víc. možná by příště tolik nevadilo vzít si nějaké pomocníky-míchače, kteří se díky vám třeba i něco přiučí. vždyť jinak se z toho zblázníte! tak teď ale odpočinek

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, vypadá to tak krásně, že lituju, že jsem tam nemohla být.. dávám si na příští piknik závazek, že budu ranní ptáče a frontu si u Vás ráda vystojím. :) Negativní komentáře Vás nemusí mrzet, máte můj obdiv, muselo to být šílené.. vím, jakou fušku mi dá udělat jeden jediný dort a nedovedu si představit, že bych sama dělala tolik dobrot.. Přeju spoustu chuti do dalšího pečení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lucie, všechno, co jsem měla na srdci a co si o tomhle vašem počínání a připitomělé kritice myslím, jsem už napsala u Kačky Žvýkačky ( http://kackazvykacka.blogspot.cz/2012/06/prispevek-ktery-tu-nemel-byt.html ). Takže abych se neopakovala, dodám tady jen znova-nenechte se znechutit, děláte dobrou věc, radujte se z bez diskuze převažujících pozitivních ohlasů a povzneste se nad krátkozraké frflaly. Přece si nebudete kazit tak parádně vyvedenou akci. Sic jsem nebyla(a moc mě to mrzí,ale nedalo se svítit),ale z fotek a pozitivních ohlasů všude kolem mám radost za vás. A už se nedočkavě třesu na nějaký ten cheesecake recept :) Takže hlavu vzhůru, je bezva že jsou tady stále lidi, kterým záleží na tom, aby i ostatní poznali, ochutnali a užili si kvalitní jídlo a to vše v rámci vzájemné socializace :) takže díky i za ostatní. A...dobrou noc :)

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že mám do Prahy tak daleko, protože bych si určitě dala:) Ještě jsem nikdy neměla macarons ani cheescake :)

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem tam, dávala jsem i fotky na apetit piknik událost a musím říct, ten váš stánek, bomba!

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo a bude mi cti ti prodejne i jinak asistovat.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za inspiraci. Byla jsem na pikniku a Vaše makronky jsou skvělé. Jela jsem za nimi 100km :-)a vyplatilo se. Učím se je už 3. týden a už se mi daří. Přeji hodně radosti z pečení.

    OdpovědětVymazat
  10. Vážně te obdivuji, žes toho tolik stihla napéct, a ještě k tomu úplně sama bez pomoci.Ráda jsem si tu frontu vystála, macarons i cheesecake se šampaňským byl výborný :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den Lucie.....já podle Vašich receptů už nějaký ten pátek pecu a hrozně moc děkuji za to, jakou práci pro nás nadšený amatérský cukrářky děláte, jak krásný fotky fotíte a úžasně podrobné a vtipné recepty píšete.... Z každého článku jde cítit nadšení a radost z pečení, kterou se Vám úspěšně daří přenášet i na ostatní! Na pikniku jsem nebyla, ale ten úspěch si dokážu zcela barvitě představit. Hodně štěstí do další práce a nenechte se ve svém úsilí nikým a ničím rozhodit! Ještě jednou díky.....

    OdpovědětVymazat
  12. Kritizují jen ti, kteří nevědí jak dlouho se dělá dobrý cheesecake. :) Jinak jsem podle Vás vařila/pekla několikrát a pokaždé to dopadlo naprosto skvěle. Tím tedy nechci pochválit sebe, ale Vás. A na první fotce máte hezký plakát. Eliška

    OdpovědětVymazat
  13. Kocko gratuluji k famoznimu vykonu a zaslouzenemu uspechu! :)
    Neucast me seredne mrzi, tak Ti alespon z dalky drzim palce a fandim na vzestupu do cukroveho nebe ;)
    Lidus

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné výtvory a klobouk dolů, kolik jsi toho zvládla napéct. Na piknik jsem se chtěla přijít podívat, ale nevyšlo mi to, tak snad příští rok se mi poštěstí nějaké Tvé dobroty ochutnat :-) Z přiblblých a rejpavých komentářů si nic nedělej, všem se nezavděčíš ;-)

    http://mamou-stylove.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Bylo to jedno velké mňam a děkuji já! V sobotu jsem se vykopala v 7.50 z postele a teprve v tem moment jsem se teprve rozhodla, že se na piknik vydám. Svezla jsem se za dvacet minut do Prahy ve ve tři odpo zpět. Prošla jsem si karlínský trh, posnídala teprve na Apetit pikniku cheesecakes a macarons a true tea, poobědvala řecké olivy, ořechový chleba a cider na schodech karlínského kostela, prošlapala se roztančený centrem United Islands a celý tak krásný den byl mým nejpřekvapivějším dárkem k narozenám :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Macarons ani cheesecaky nemusím, ale vždy si tady s chutí přečtu recepty na ně (kolikrát velmi nápadité kombinace) a ochutnávám je pouze virtuálně. Upéct takové množství pouze v 1 člověku a v tak krátké době je obdivuhodné. Je proto jen dobře, že jste měla takový úspěch a už na několika blozích jsem četla jen samé kladné ohlasy, tak proč si dělat hlavu z přihlouplého plkání. Mějte se a těším se na nové příspěvky. Jitka

    OdpovědětVymazat
  17. Ty jsi Luci normální megaloman! Máš můj ohromný obdiv, že jsi toho tolik dokázala napéct v tak krátkém časovém obodbí a ještě jsi k tomu normálně chodila do práce. To já bych už byla na cestě do Bohnic :-)
    Z rejpalů si nic nedělej, rýpe jen takový člověk, který neví, jakou práci dá vytvořit originál cheesecake, o záludných makronkách ani nemluvě.
    Jsi borec, a to není poklona, to je neoddiskutovatelný fakt! Doufám, že budeš péct i na příští Apetit piknik, protože jsem si dala za úkol, že příští rok si z našeho malého moravského zapadákova na něj udělám výlet. Jen kvůli tobě. Protože jsi skvělá. A všechny kolem umíš nádherně pozitivně doblbnout do úžasného a kvalitního jídla.

    OdpovědětVymazat
  18. Absolutní obdiv, sama bych se do ničeho takového nebyla schopna pustit. Jen z těch fotek a popisů vždy slintám na dálku z Podkrkonoší. Těším se někdy někde na ochutnávku :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Gratuluju Vam Lucko k takovemu uspechu :-) vsechno u Vas bylo strasne dobre :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Váš blog čtu velice rád. Na A. piknik se mi nepodařilo přijet - musel jsem do práce :o(. Fotky i s láskou připravené dobroty vypadají skvěle. Gratuluji k tomuto grandióznímu úspěchu, který stál mnoho práce a úsilí. A ze špatných komentářů si nedělejte hlavu. Píšou je ti, kdož neví jakou práci tyto pamlsky dají.
    S pozdravem.
    Marcel

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Lucie, existuje jedno moudré přísloví: není na světě člověk ten, aby se zachoval lidem všem. I kdybyste pekla 24 hodin denně, vypustila u toho duši, vyprodukovala tisíce cheesecaků a makronek a rozdávala je posypané zlatem a drahým kamením a ještě navíc zadarmo, VŽDY se najde nějaký rejpálek, který bude mrčet, že se mu to či ono nelíbí.. Hoďte takové lidi za hlavu, nestojí Vám to za to. Na pikniku jste měla obrovský úspěch, na Vaše dobroty se srdce smálo a ten předposlední kousek cheesecaku s plísňovým sýrem byl natolik famózní, že kdybyste někdy chtěla zveřejnit recept, budu první, kdo si ho zapíše..
    Mějte se krásně a ať se Vám všechno daří,
    Katka

    OdpovědětVymazat
  22. Gratuluji Lucie, musel to být náročný, ale krásný splněný sen!

    Mnoho zdaru přeje,
    Pipi

    OdpovědětVymazat
  23. Lucko, gratuluji k sladkému úspěchu! Děvčata tu skoro už vše napsaly za mne :-) Vysekávám poklonu za Tvou buldočí vytrvalost prát se se sladkými výzvami! Fotky jsou úžasné, lákavé a jen tak dál :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  24. Samozřejmě myšleno Tvé sladkosti na fotkách, makronky i chesse cakes,omluvám se za špatně stylizovanou větu!

    OdpovědětVymazat
  25. Myslím, že kritiky ohledně organizace a nedostatku výrobků jsou schopni jen lidé, kteří sami v životě upekli tak maximálně mraženou pizzu. Kdokoli, kdo kdy zkoušel vytvořit něco, co bude stejně lákavě vypadat, jako božsky chutnat, to pochopí a maximálně si posteskne, že na něj nezbylo. :)
    Nevařící přítel byl na pikniku se mnou a taky úplně nechápal, co na všech těch dobrotách je a proč stojí tolik. Nicméně díky vám jsem poprvé v životě ochutnala makronky a byla to skvělá premiéra :)

    OdpovědětVymazat
  26. Ani si neumím představit, kolik práce Ti to muselo dát. Sama dobře vím, že jeden cheescake nebo dva plechy macrons mi zaberou celou věčnost, ale ty jsi toho upekla hromady. Je skvělé, že jsi to nevzdala a úspěch na pikniku je Ti náležitou odměnou....na rejpaly se vyprdni. Tohle může říct jen někdo, kdo v životě nestál u trouby....:-D

    Bohužel jsem nemohla dorazit. S dvouměsíčním mimčem se mi nezdálo dobré jet těch 60 kilometrů kvůli svému mlsnému jazýčku a touze ochutnat nějakou tu Tvojí mňamku. Ustoupila jsem zájmu rodiny, ale příští rok si to už prosadím....:-D

    OdpovědětVymazat
  27. Český Pierre Hermé!!!:)

    OdpovědětVymazat
  28. Mockrat vsem dekuji za komentare, podporu a nakupy. Uz jsem se ze zklamani otrepala a hlavou se mi honi nove recepty na dalsi Apetit piknik. Moc se na vsechny tesim :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Lucie,

    váš blog mám velmi ráda a vždy s chutí zkouším nové recepty. Když jsem zjistila, že budete prodávat na apetit pikniku a já budu mít příležitost konečně ochutnat originál, tak jsem si do kalendáře udělala velký vykřičník. Bohužel/bohudík náš malý Adam měl na víkend jiné plány a narodil se 22.6.

    Nevzdala jsem se a vyslala manžela s jasným úkolem, nakoupit a propašovat do porodnice co nejvíc. Manžel splnil úkol na jedničku, takže tímto bych Vám chtěla poděkovat, že mě a pár novopečeným maminkám v porodnici jste dodala pořádnou dávku sladké energie :D :D :D.

    Zároveň jsem Vás chtěla poprosit, zda by jste mohla zveřejnit recept na ten výborný čokoládo-mentolový cheesecake, co jste prodávala na apetit pikniku. Musím se přiznat že on a kojení mě teď pronásledují ve snech :D.

    Mějte se krásně Kristýna.

    OdpovědětVymazat
  30. JEEEE o tomto pikniku jsem slyšela. :) Skvělý post :)

    OdpovědětVymazat
  31. Kristyna: mnohokrat dekuji za mily komentar, jsem rada, ze jste si pochutnala a preji vsechno nejlepsi Adamovi i Vam :-) Recept na cokoladovy cheesecake bude, jen co ho upecu podruhe kvuli fotkam
    Elizabeth: diky :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...