sobota 17. července 2010

Salát s uzeným lososem


Jsem líná. Ježíšmarjá jak já jsem v poslední době líná. Asi je to tím horkem, ale nemám ani hlad, takže k večeři mívám těstoviny s máslem a parmezánem, meloun, jablko, suchou housku, nanuka nebo nic. Pokud se tedy v době večeře neocitne nablízku můj drahý a něco neuvaří on. No, neuvaří je možná moc silné slovo. Zatím jsme měli caprese, řecký salát a znovu caprese.

Protože jsem byla hodná a taky proto, že jsme měli malé výročí - na které jsem, narozdíl od drahého, zapomněla (pardon), tak jsem dostala dárek. Medový ocet a olivový olej s citronem. Mňam! Olej jsme hned vyzkoušeli do řeckého salátu, ale zdálo se mi, že je těch chutí trošku moc. Připadlo mi, že by to chtělo jen nějaké nahořklé salátové listí a... A nevím, jsem líná i myslet.


V pátek jsme si s kolegyní daly na oběd salát z mladého špenátu, rajčat a uzeného lososa s medovou zálivkou. To je ono! Večer jsem si oběd - s několika obměnami - zopakovala. A musím říct, že je to to pravé jídlo pro moje lenivé letní já. Nezašpinila jsem téměř žádné nádobí, netopila jsem si v kuchyni a výsledek byl perfektní.

Na čtyři porce salátu potřebujeme jedno balení mladých špenátových listů, 200g uzeného lososa, olivový olej s citronem, pepř a případně citron na dochucení.
Špenátové listy omyjeme, osušíme a otrháme z nich šťopky. Listí nedbale naházíme na talíř, plátky lososa natrháme na kousky a pohodíme je přes listy, párkrát nad tím otočíme mlýnkem s pepřem a pokapeme olejem. Podáváme jen tak nebo s dobrým pečivem.


Teď je potřeba vykoumat, co by se hodilo k tomu octu.

7 komentářů:

  1. To vedro člověka donutí vymyslet mnoho variant salátů a to je fajn. A když se k tomu ještě přidá krásný dárek z Vom Fass :-D Medový balzám bych asi nejspíše kombinovala s ovocem, třeba jako tady:
    http://mlsnakocka.blog.cz/0906/jahodovy-salat-se-spenatem-avokadem-a-medovinou
    A listí by vůbec nemusel být špenát.
    Tvou jednoduchou kombinaci vyzkouším, protože mám uzeného lososa i špenát moc ráda :-)
    P.

    OdpovědětVymazat
  2. Čerstvý špenát prostě zbožňuju. Já te´d ujíždím na salátku z čerstvého špenátu, cherry rajčátek, kozího sýra s medovo-meduňkovou zálivkou http://madlinakuchyne.blog.cz/1007/spenatovy-salatek-s-kozim-syrem-a-cherry-rajcatky

    OdpovědětVymazat
  3. to Papaja: vypada to moc pekne. Ale kdyz se nad tim zamyslim, tak ja vlastne nikdy nejedla avokado! Asi to musim napravit...
    to Madla: kozi syr ja muzu, ale davam k nemu vetsinou brusinky a nebo takhle: http://luciedvorakova.blogspot.com/2009/07/zapeceny-kozi-syr-s-bazalkovym-olivovym.html
    Jo a jeste mam dotaz, nevidim na Tvych strankach zadne fotky, ale tusim, ze jsi mi psala, ze tam nejake jsou... Kde delam chybu?

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, chyba byla na mé straně, ale už je vše v pořádku a fotky by se měly zobrazovat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, kde jsou prosím k sehnání ty octy, oleje a tak? U kamarádky jsem viděla stejné, i ve stejné lahvičce a se stejným písmem, dostala je ale jako dárek.

    Děkuju, Sára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saro, je to prodejna Vom Fass, maji pobocku napr. blizko IP Pavlova - na zastavce tram. 11 Bruselska.

      Vymazat
    2. Skvele, dekuji! Tak konečně to vím :)

      Sára

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...