pondělí 19. října 2009

Pondělní nedělní oběd


Kolegyně z práce se o víkendu hecla a upekla kachnu. Řekla jsem si, že když to zvládne ona - začátečnice, tak to zvládnu taky. Bohužel jsem byla v sobotu celý den v práci a v neděli jsem se tak tak stihla vzpamatovat (no, ve skutečnosti jsem půlku odpoledne proseděla s kamarádkou v kavárně), takže jsem nedělní klasiku přesunula na pondělí.

Večer jsem si koupila chlazená kachní prsa (nevím, co bych sama dělala s celou kachnou) a ráno, když jsem sama sebe přesvědčila, že opuštění teplé postele = dobrý oběd, pustila jsem se do toho. Kachnu jsem jenom osolila, pokmínovala a přidala pod ní jablko a cibuli nakrájené na klínky. Šoupla jsem jí do trouby na 160°C a pekla asi tak 2 hodiny. Pak jsem teplotu zvýšila na 200°C, aby se vytvořila kůrka.


Knedlíky jsem udělala houskové i bramborové (z prášku, přiznávám se).


Zelí jsem měla červené kysané, podusila jsem ho jenom lehce spolu s karamelizovanou cibulkou.

Jestli se nějaké jídlo víc hodí na ošklivý podzimní den, tak já o něm nevím. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...