úterý 27. května 2014

Pão de Queijo - Výzva The Daring Bakers'


Výzvu na květen pro nás připravila Renata z blogu Testado, Provado & Aprovado! Vyzvala nás, abychom upekli tradiční brazilskou slanou chuťovku Pão de Queijo. Doslovný překlad je sýrový chléb, ale jedná se spíš o takové jednohubky z tapiokového škrobu a sýra. Je to rychlé (pokud seženete ten škrob), je to jednoduché a v Brazílii prý moc oblíbené. Navíc se všichni odvážní pekaři rozplývali, jak jim to chutná.
U mě to bohužel nedopadlo slavně. Tuším chybu mezi kuchyňskou linkou a zemí (jakože si za to můžu sama) nebo bych to mohla hodit na nekvalitní tapioku. Tak nebo tak, rozhodla jsem se sem recepty nedávat, neboť jeden výtvor nešel z důvodu tvrdosti někde mezi topazem a korundem vůbec pozřít a z druhého mi bylo zle.
Samozřejmě, recepty od Renaty můžete najít tady, třeba se vám bude dařit lépe. A já výzvu prohlašuji za úspěšnou, protože jsem se konečně dokopala do Thai Asia Food Marketu na Francouzské, kam jsem vždycky chtěla a nikdy tam nešla. Je to tam boží - úplná miniaturní SAPA a navíc v centru!

Takže díky Renatě za výzvu.  

10 komentářů:

  1. Já pao de queso miluji a pokazde to delam jinak a pokazde mi chutna! :) ma to jiny tvar a nedari se mi uplacat kulicky..take to spise cpu do muffin formicek..prvni varka zakladni, pak pridam treba olivy...pak rozmaryn...a uplne to miluji... A i kdyz se mi to jednou pripeklo tak to stejne zzblajznu i takove protozr je to nejlepsi "chleba" na svete :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ja mela asi moc huste to testo, je to skoda, kdyz mi kazdy pise, jaka je to dobrota...

      Vymazat
  2. Sorry to hear about that. As I told you at the forum, it could be due to many factors, I wouldn't include you of course.. Thanks for participating anyway :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pão de Queijo jsem jedla v Portugalsku a bylo to opravdu moc dobré. Zkusím si projít ten recept od Renaty a pokud najdu odvahu a seženu suroviny tak se taky pokusím. Vzhledem k tomu že jsem nulová kuchařka tak nepočítám s dobrým výsledkem, ale bylo to opravdu velice jedlé tak se pokusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak snad se povedou, drzim palce a klidne se pak pochlub vyledkem :-)

      Vymazat
  4. http://www.thehouseofbrazil.com/recepty.html

    a je je pekla takhle - a Super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. recept vypada podobne... Ja proste musela neco pokazit nebo spatne navazit, jinak si to nedovedu vysvetlit.

      Vymazat
  5. Vypadá to nádherně, i když to teda asi nebylo dobré, což mi stejně připadá nemožné. Ale zní to moc pěkně, zkusím to taky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...