sobota 16. června 2012

Chez Lucie na Apetit pikniku (podruhé) - pozvánka

Jednou rukou míchám těsto na macarons, druhou rukou píšu tuhle pozvánku a v hlavě se mi honí tisíce drobností, na které nesmím zapomenout. Ano, je to tak - blíží se Apetit piknik a já už zase vyšiluju.

Mám obrovský blok s nákupním seznamem, časovým harmonogramem a spoustou poznámek. Mám nejhodnější kamarády na světě, kteří mě podporují jak morálně, tak fyzicky (nosí těžké nákupy nebo ještě těžší lednice), zachraňují mě v krizích (a že ta největší je zřejmě ještě přede mnou) a poslouchají moje fňukání. Mám velmi tolerantní spolubydlící, kteří se už dva týdny nemůžou hnout v kuchyni. A já se drze rozhodla napéct alespoň dvojnásobek sladkostí, než jsem zvládla loni. Ještě pořád mám jenom dvě ruce a jednu troubu, ale časový plán vypadá na papíře docela snesitelně, tak mi držte palce.

Řekněme, že všechny katastrofy (rozbitá lednice, zaseknutá laminovačka, zavirovaný počítač a chcíplý kvásek) jsem si už vybrala a tak si můžu dovolit vás všechny pozvat na 2. Apetit piknik.

Takže - v sobotu, tedy 23.6.2012 od 10:00, se na vás spolu s prodejní asistentkou Kačkou Žvýkačkou budeme těšit u stánku Chez Lucie na Karlínském náměstí v Praze.


Chystám pro vás báječně krémové cheesecakes - třeba čokoládový s mátou, levandulový nebo s bezinkovo-šampaňským želé a samozřejmě - macarons. Letos jsem připravila, kromě jiných, i exkluzivní, Francií šmrncnuté náplně, inspirované samotným PH.

Samosebou se rozumí, že na pikniku nebude jen můj stánek a tak bych ráda doporučila ještě pár dobrot, co rozhodně nesmíte vynechat:

- Kateřina Kočičková a její Tři kopečky - absolutně bezkonkurenční zmrzlina (jestli mi nenecháte okurko-mátovou s ginem, tak se mě bojte!)
- Thuy a Mai alias Viet Food Friends - tuším, že budou na cooking show prezentovat vietnamskou kuchyni, tak snad se vám podaří pro sebe urvat alespoň jeden závitek
- Ája Voráčková - loni si zákazníci stýskali, že nebyly v prodeji žádné slané dobroty, takže kdo není na sladké, dá si slané krekry od Áji

Já navíc rozhodně neodolám cidru z Cidrerie a pokusím se nasyslit si nějaké zásoby na doma.

Doufám, že se v sobotu uvidíme v Karlíne v hojném počtu, že nám bude přát počasí a že si piknik užijeme alespoň tak, jako loni. Už se moc těším!

21 komentářů:

  1. Sice budu mít těsně před státnicema, ale tomuhle se nedá odolat. Takže pečte a chlaďte, už se moc těším :)

    Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce a už se moc těším :).

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za zmínku, taky bych měla nějakou pozvánku napsat, ale taky nevím co dřív (a to začínám péct až v úterý). V pondělí povezu z Brna 3 kila gran moravie, nemám vymyšlené etikety, jak jsem původně zamýšlela, doufám, že babička, která nevede diář, si pamatuje, že mi bude pomáhat a začínám být nervózní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie, strašně se na tebe těším i na tvoje dobrutky! :) Drzim palce!

    OdpovědětVymazat
  5. tohle si nesmím nechat ujít a určitě se zastavím :))

    OdpovědětVymazat
  6. škoda že se do Prahy nedostanu.....:( Držim palce ať vše proběhně v klidu!

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den Lucie,
    dovolte mi, abych také reagovala.
    Letos budu na Apetitu také jako prodejce. Jsem ráda, že doma nevyšiluji jenom já, ale že to postihuje nejspíš všechny kulináře. A o nepořádku ani nemluvě.
    Držím i Vám palce, abychom vše v klidu ustály a v sobotu byly použitelné:-)
    S pozdravem Veronika Ertlová

    OdpovědětVymazat
  8. To zní úplně fantasticky. Strašně mě štve, že tam nebudu :( Ale letim na dovolenou a tu už nezruším. Příště holt budu termín plánovat jinak. Tak si to všichni užijte i za mně :o) Blanka

    OdpovědětVymazat
  9. Drzim palce, at se vse povede, jak planujes. Ja jsem se dlouho tesila, ze se prijedu podivat, lec nakonec nemuzu jet nikam. Tak budu doufat, ze pak uvidim aspon na fotkach, jak to tam dopadlo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc se těším a držím palce!Doufám, že na mě něco zbude! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Lucie, když vidím Vaše macarons, tak se mi chce bečet :) závistí....včera jsem pekla pokus číslo osm...musím přiznat, že jeden pokus se mi už povedl, možná proto jsem s tím zatím netřískla...ale už ani moc nevím, co dělám špatně. Ať se Apetit vydaří! U nás každej s nadšením spořádá ty moje napečený piškoty a stále nechápe, proč říkám, že to není ono, a tož tak :)

    OdpovědětVymazat
  12. Na piknik se chystám a strašně se těším. Hlavně na tvoje macarons a cheesecakes! Doufám, stejně jako ostatní, že na mě zbude :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já se taky chystám, tak budu držet palce ať se všechno podaří. Určitě si pochutnáme!

    OdpovědětVymazat
  14. Ach jo...v Brně chcíp pes a v sobotu pracuju, takže na vás budu všechny myslet a zcela nepokrytě závidět tu nádheru, co vás na pikniku čeká.. Ať se všechno vydaří!!! Kamila

    OdpovědětVymazat
  15. Tak teď mě opravdu mrzí, že jsem v sobotu jinde:( Všecko bych to ráda vyzkoušela... Veronika

    OdpovědětVymazat
  16. Benešová Míša: Pevné nervy a spoustu místa v lednici. Na piknik se chystám a doufám, že mi do toho nic nevleze. Už se moc těším na ochutnávání.

    OdpovědětVymazat
  17. Bohužel mi Praha zítra nevyjde, takže přeji úspěšný a pokud možno pohodový den...a kdyby nějaké macarons zbyly, hlásím se o zaslání na dobírku:))

    OdpovědětVymazat
  18. Bylo to výtečné. Jen škoda že se na nás nedostal levandulový cheesecake a makronky s kozím sýrem. Ale při tom počtu lidí to chápu a šest plus jedna makronek mělo velký úspěch!

    https://picasaweb.google.com/lh/photo/8UzVPLI7BH1x462MDM56V9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

    OdpovědětVymazat
  19. Bylo to Lucko senzační, jak mátový, tak čokoládový cheesecake a makronky také. Moc jsme si to užili a přijdem zase :) díky moc!

    OdpovědětVymazat
  20. Dekuji vsem za podporu a mila slova. Bohuzel jsem v tom shonu pred piknikem nedokazala reagovat na komentare.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...