neděle 2. října 2011

Apetit piknik


Tak a je to za mnou! Konečně jsem se po čtrnácti dnech pořádně vyspala, nebudila se zpocená hrůzou a nevstávala o několik hodin dřív s žaludkem staženým strachy. Můžu říct, že mi to stálo za to? Spousta práce a stresu. Myslím, že můžu. Já, introvertní holka, co si moc nevěří, jsem se vydala s kůží (ehm, sladkostma) na trh a k mému obrovskému překvapení jsem prodala všechno. Zřejmě pro spoustu lidí bohužel, protože mi cheesecakes i macarons vydržely pouze dvě hodiny. 
Když to tedy dopadlo tak, že v 11:50 jsme měli prodaný poslední kousek dortu, popadli jsme s drahým piknikovou deku, lahev cidru z Cidrerie (naprosto dokonalý) a krabičku macarons, kterou jsem dostala od Zuzany (díky moc - byly skvělé) a šli jsme si užívat piknik. Počasí bylo víc než dobré, cidre byl krásně vychlazený, hudba příjemná - prostě povedená akce.
Chtěla bych hrozně moc poděkovat všem, kteří přišli (a samozřejmě doufám, že vám chutnalo) a taky bych se chtěla omluvit těm, kteří přišli a už na ně nic nezbylo. Je mi to moc líto, ale opravdu jsem ani ve snu nečekala takový zájem. Vlastně jsem spíš přemýšlela, co s tím vším udělám a kdo to sní. A nakonec - jedna pekařka, co má jen dvě ruce, jednu troubu a jednu lednici, toho stejně víc napéct nestihla.
Děkuji svým přátelům za podporu morální i jinou, tátovi za odvoz tam, Petrovi za odvoz zpět, Apetitu za možnost vyzkoušet si takovou akci, Pavle, Daně a Jitce za zapůjčení všech možných věcí a samozřejmě drahému - za všechno.

A ještě pár fotek, pro ty, kteří nemohli přijít nebo přišli pozdě. 





Skoro vyprodáno (foto: Vojtěch Pauch)

30 komentářů:

  1. Aaaaach. Tím víc mě to mrzí, když vidím, o co jsem přišla. Ale každopádně gratuluju k úspěchu. Doufám, že to nebyla poslední akce svého druhu a že dostanu další příležitost. Jsem ráda, že sis to užila.

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec se nedivím, že jsi vše tak rychle prodala. Vypadá to opravdu úžasně. Obdivují umění péct.. já jsem na to nějak levá, asi :). Určitě choď s kůží na trh častěji ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Macronky byly naprosto úžasné a i všechny cheesecaky vypadaly skvěle. Dá se tu na stránkách někde najít recept na kokosový cheesecake?
    A měla jsem tu příležitost ochutnat i jíné macronky, ve stánku přibližně naproti a musím říct, že ty vaše byly lepší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nevyšlo mi to, bohužel nemůžu stihnout všechno, ráda bych totiž ochutnala macarons. Stejně jako jsem si vždycky říkala co na tom cheesecake všichni mají, když jsem snědla první sousto toho správně upečeného, byla jsem ztracená. První pokus s bohužel netěsnící formou = zmáčený korpus mám za sebou, jinak vnitřek byl přesně takový krémový, jak má být, dokonce ani nepraskl. Kdybych věděla, jak chutnají ty správné macarons, měla bych srovnání, jestli se mi vedou. Tak někdy příště. Jsem ráda, že úspěšná vyprodanost zahnala tvé hororové sny, líbí se mi písmo na cedulkách, finanční kalkulace je také v plusu?

    OdpovědětVymazat
  5. Čokoládový cheesecake i citronový macaroon byly vynikající, hned bych si dala další a ani se nedivím, že se vše prodalo tak rychle. :)

    Krátký příspěvek i s několika fotkami z Apetit pikniku jsem umístila na svůj nový blog - na který bych vás tímto ráda pozvala - http://hanacooks.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Aaaaa, to vypada tak strasne dobre! Jak jsem to jen mohla propasnout? :(

    OdpovědětVymazat
  7. Na Apetit piknik jsem hrozně chtěla jet a chtěla jsem ochutnat tvoje macarons a cheesecake... bohužel to nevyšlo a navíc - i kdybych dojela, tvoje mňamky bych asi nestihla...
    Obdivuji tě :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojík, týýýjo obrovská gratulace:) 3koda že jsem tam nemohla být taky bych tě vyjedla:))
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  9. jeee tak tam muselo absolúúútne super

    OdpovědětVymazat
  10. Tak už jsem přišla na to, co moje batole, které normálně nejí nic, jí. Ráno se synek vzbudil, přicapkal do jídelny, zaostřil na prázdný talířek od půlky čokoládového cheesecaku a pravil výhrůžně "ňaňaňa". Zkrátím to: přes mou snahu krmit ho co nejmenšími kousky, páč to není zdravé a koneckonců by pak zbylo na mě, že, to nekompromisně zožral. Pohlédl výhrůžně na opět prázdný talíř a konstatoval, že by si dal ještě. Bude se tato bohulibá akce opakovat?:c))

    OdpovědětVymazat
  11. Lucko, díky za pochvalu makronek!!! Moc si toho vážím! Teda, když teď vidím ty fotky, tak ještě víc lituju, že jsem nestihla ochutnat. Vše vypadá úžasně! Dostala jsem z toho takovou chuť na cheesecake, že si ho asi budu muset hned upéct:)) Doufám, že jsme se neviděly naposledy, bylo to milé setkání. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  12. Kačka Žvýkačka3. října 2011 v 9:55

    Gratuluju, jsem na tebe pyšná! Podle všeho jsi to zvládla skvěle a doufám, že sis dopřála zasloužený odpočinek v Šálku.

    OdpovědětVymazat
  13. Lucka,no to su naprosto dokonale vytvory,co si vykuzlila..a tie chute..dynovemu by som neodolala,ani keby co..:))))fakt krasa,klobuk dole...a tesim sa,ze si mala taky uspech..ved by som sa aj cudovala,keby nie:)))

    OdpovědětVymazat
  14. Tý brďo, přidávám se ke slintalům, kteří ostrouhali mrkvičku. Všechny tvé výrobky vypadají skvěle a já se vůbec nedivím, že jsi měla tak rychle vyprodáno. Moc bych chtěla ochutnat ten dýňový cheesecake, z dýní jsem ho totiž ještě tvořit nezkoušela (u nás na malém městě totiž sehnat dýni určenou k jídlu je docela nadlidský výkon).
    Jseš fakt borec a máš mou obrovskou poklonu!

    OdpovědětVymazat
  15. Úplne super, vyzerá to všetko strašne jedlo :))).

    OdpovědětVymazat
  16. Lucie moc děkuji za možnost ochutnat tvé Les Macarons. Též jsem byla překvapena tolika lidmi na jednom místě. Dorazili jsme něco kolem 11 a již toho moc ke koupě nebylo a to i v jiných stáncích. Měla jsem možnost od tebe ochutnat alespoň modré a růžové macarons, můžeš prosím uveřejnit recepty? Piknik byl opravdu vydařený a doufám, že budou další. Děkuji ti

    OdpovědětVymazat
  17. to Slanecek: dekuju moc, priste uz snad nebudu tak nervni a podari se mi toho napect vice
    to Len: dekuju :-)
    to anonymni: dekuju a recept na kokosovy cheesecake chystam
    to toffo: dekuju za mila slova... Financne jsem nastesti v plusu :-)
    to Hana: jsem moc rada, ze ti chutnalo
    to jedikats: dekuju (a propasnout se to dalo celkem snadno - mela jsem toho malo)
    to Miska: dekuju mockrat :-)
    to Vladka: diky, diky :-)
    tu tina24: bylo :-) Sice na me uz zbyl jen cidre, nez jsem sklidila stanek, ale ten stal zase za to :-)
    to Havana Blues: "vyhruzne nanana" me absolutne dostalo :-D Zda se akce bude opakovat nevim, to je spis dotaz na Apetit
    to Zuzana: neni vubec zac, takove dobre makronky je treba pochvalit :-) Tak treba nekdy zase na nejakem pikniku ;-)
    to Klara: dekuju ti moc a samozrejme doprala :-) Tedy az po "ochutnani" lahve a pul cidru a jedne sklenicky kiru jeste na pikniku ;-)
    to Martina: dekuju mockrat Martino!
    to Madla: moc dekuju Madlo... Dynovy cheesecake je fakt skvely, delala jsem ho ted podruhe, z jine dyne nez minule a musim konstatovat, ze mexicka se na to hodi vic nez hokkaido (kdyby se u vas treba objevila)
    to Kinga: dekuju :-)
    to VeronikaCer: dekuju moc, jsem rada, ze ti chutnalo... Recept na macarons je tady: http://luciedvorakova.blogspot.com/2010/01/macarons-s-karamelovou-ganache.html (jen cokoladu jsem pouzila 70% Lindt)

    OdpovědětVymazat
  18. Tož to já spíš, že kdyby ses chystala zaplavit český trh svými cheesecaky, tak já se bránit určitě nebudu;))

    OdpovědětVymazat
  19. to Havana Blues: :-) no, uvidime...

    OdpovědětVymazat
  20. ja som sa vybrala, ale az o 2-3 hod...strasne ma mrzelo, že som ta nestihla, sla som tam len kvoli tebe :D hladala po celom areali a vypytovala sa, az kym som nezistila, ze tam uz vazne nie si :D...skoda, ked vidim tie obrazky, mrzi ma to 2x viac.

    OdpovědětVymazat
  21. Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí :)) Což byl můj případ v rámci sobotního pikniku:( Dorazila jsem totiž v momentě, kdy Lucie postávala nad posledním kouskem čokoládového cheesecaku :(, na který měl v tentýž okamžik zálusk jiný zákazník (mlsoun jeden, ten se poměl :). Doufám, věřím a těším se na ochutnání tvých famózních makrónek, hlavně toho musíš příště napéct víc :) A já přijdu dřív, přísahám :)

    OdpovědětVymazat
  22. Díky dceři vstáváme brzo, ať je víkend nebo pondělí, takže jsme tam byli včas! Ale nedivím se, byli jsme chvilku po desáté a všude chtivé davy. Gratuluju k úspěchu, makronky se moc povedly. Stánek o jmenovkyně jsme prubli taky, příchutě zajímavé, ale přišlo mi, že občas nejsou úplně dobře vyladěné, kromě snad levandulové. Já tedy obdivuju hlavně jak Tvoje všechny ty cheesecaky byly v perfektní kondici, neporaskané, s bílými vršky..

    OdpovědětVymazat
  23. Lucka, nadherne kusky. Blahozelam k uspechu!

    OdpovědětVymazat
  24. to Becca: to je mi lito... :-(
    to La Cuoca: dekuju, ze ses stavila, rada jsem te poznala "nazivo" :-)
    to Dv: jmenovkyne ma lepsi skorapky, ale ty kremy jsou takove nic moc... Dekuju za nakup :-)
    to Adriana: dekuju mockrat :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Tééda Lucko, tohle jsem vůbec neměla vidět :D Nejenže teď mám na všechno chuť, ale o to víc mě štve, že bydlím na druhém konci republiky, jinak bych od tebe ochutnala všechno! Cheesecaky vypadají naprosto báječně a macarons...prostě úžasné!! Neplánuješ něco podobného i v Brně? Prosím, prosím :D

    OdpovědětVymazat
  26. Tak koukám, že se to pěkně povedlo, já si snad v případě konání podobné akce budu muset udělat výlet :D (ale asi bych měla obrovský problém - chtěla bych ochutnat všecko :D )

    OdpovědětVymazat
  27. to Catalina: vzdyt ty si napeces mnohem lakavejsi veci! V Brne nic neplanuju, i kdyby se tam konal Apetit piknik, protoze nevlastnim auto ani prenosnou lednici...
    to Meg: no byli tam i taci, co ochutnali vsechno ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. milá lucko, my jsme tam s kamarádkou dorazily, bohužel ale až odpoledne...tvůj stánek už byl "vyjedený", takže jsme sice moc litovaly, ale vůbec se teď po zhlédnutí fotek z akce tomu nedivíme. počasí bylo nádherné, hudba skvělá a zbyly na nás aspoň pralinky v jiném stánku. tak snad příště! eva

    OdpovědětVymazat
  29. to eva: dekuju moc za optimisticky pristup - zvlast dnes ho opravdu potrebuju :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...