středa 3. listopadu 2010

Turkey Club


Turkey club jsem poprvé jedla u drahého a byla jsem nadšená, z jak obyčejných ingrediencí je a jak dobře chutná. Bohužel, je z toho děsně moc nádobí, tak jsme opakování pořád odkládali. No a jednou v neděli jsme měli k obědu pečené krůtí prso a kousek nám zbyl. Byla by škoda nevyužít příležitosti zadělat místo celé kuchyně jenom půlku.

Club sandwich, někdy také nazývaný clubhouse sandwich nebo "double-decker" se skládá ze tří vrstev opečeného toustového chleba a dvou vrstev nápně. Krájí na čtvrtiny a aby držel, tak se do něj zapichují párátka.
Tradiční verze obsahuje krůtí maso ve spodní vrstvě a slaninu, salát a rajče ve druhé vrstvě. Vedle "Turkey club" existují i další varianty - s kuřetem nebo roastbeefem, šunkou místo slaniny, vajíčkem a sýrem. Často se přidává také majonéza a hořčice.
zdroj: wikipedia

Ingredience na 2 porce:
4 tenké plátky z pečeného krůtího prsa
6 plátků amerického toustového chleba
4 plátky slaniny
rajče, ledový salát
majonéza

Postup:
Otoustujeme si chleba. Slaninu opečeme z obou stran. Skládáme: chleba, majonéza, maso, salát, rajče, slanina, chleba, majonéza, maso, salát, rajče, slanina, chleba (ano, dáváme do obou pater všechno - mňam!). Rozkrojíme na trojúhelníčky a propíchneme párátky.


Achjo, už se mi zase sbíhají sliny.

11 komentářů:

  1. tak teď nutně potřebuju kus krůty :)

    OdpovědětVymazat
  2. to grey_lemur: taky mam takovy pocit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejak takhle si doma club sendwich taky delame. Vetsinou pak mame spis zadelany cely stul, protoze se to obtizne ji :) Ale je to dobrota! Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Jednoduché, určitě i úžasné... Takto má vypadat chutná svačinka :)

    OdpovědětVymazat
  5. to Marcela: presne tak - ten neporadek za to proste stoji :-)
    to Spicy Nicole - diky (jen pro upresneni - tohle je vecere, byt to svacinka, tak uz je ze me koule :-D)

    OdpovědětVymazat
  6. joo, tohle se u nás v Irsku tlačí na kila.. jen s tím rozdílem, že Irové si tam jsou schopni naplácat, co jim přijde pod ruku :)

    OdpovědětVymazat
  7. to Iva: ... a pak, ze je to jen cesky nesvar...

    OdpovědětVymazat
  8. to Lucie: ver mi, ze naplacat si na jeden chleba tunakovou pomazanku, vajickovou pomazanku, kruti platek, sunku, coleslaw, spoustu salatu a syr neni cesky nesvar ;) a to byl jen jeden z mnoha chutnych prikladu :)

    OdpovědětVymazat
  9. to iva: myslela jsem to spis tak, ze Cesi vsechno nahradi necim levnejsim, ale stale to budou nazyvat tim originalnim nazvem (viz. "tiramisu" z pomazankoveho masla apod.). Ale popravde, co se divam na porad "Prostreno", tak si myslim, ze spousta lidi jsou prasata bez ohledu na to, z jake zeme pochazeji a nektere jejich vytvory si s tou irskou patlanici v nicem nezadaji.

    OdpovědětVymazat
  10. Občas taky sleduji prostředno a nestačím se divit... všichni jsou ve většině případů nevrlí a závistiví... většinou všechny pomluví a hrají si na to, že pro ty peníze v soutěži nejsou.
    A co ještě na tom pořadu nemám ráda je to jejich tak zvané "šmejdění"... chtěla bych vidět, která návštěva by si tohle dovolila...

    OdpovědětVymazat
  11. to Spicy Nicole: ja si vzdycky rikam "ne, uz se na tu prehlidku krupanstvi divat nebudu" a pak vymeknu a v nedeli vecer shlidnu vsech pet dilu na internetu a zase se vztekam...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...