pondělí 19. září 2011

Chez Lucie na Apetit pikniku - pozvánka

Začátkem léta jsem poslala do Apetitu jeden srdceryvný email, respektive přihlášku na Apetit piknik. Zdálo se mi to jako moc dobrý nápad - spolu s ostatními kulinářskými nadšenci si zkusím dokázat, že moje pečení za něco stojí. Asi za měsíc mi přišlo potvrzení, že o mě mají zájem. Od té doby se mi to jako dobrý nápad zdát přestalo. Nicméně jsem se rozhodla, že se k tomu postavím čelem a pošlu na trhy svoje statečné já.
Po večerech jsem s drahým konzultovala příchutě macarons a cheesecakes, množství a vůbec všechno. Začátkem září, před odjezdem na dovolenou, mi to došlo. Termín se blíží a já pořád nemám žádné instrukce od pořadatele! Den před odjezdem na dovolenou mi přišel email, že se mnou tak moc počítali, až mi ty instrukce zapomněli poslat. Během snahy zvládnout před odjezdem všechnu práci, a nejít domů v osm večer, jsem smolila "jakože propagační" text, vyplňovala smlouvu a panikařila. Podařilo se mi, po pěti letech, odejít z práce v půl čtvrté.
Během dovolené jsem se docela uklidnila a na pláži vymýšlela, co a jak provedu, jak si nazdobím stánek a které kamarády ukecám, aby si přišli alespoň něco koupit. Hned po příjezdu jsem zkontrolovala mail (neměla jsem to dělat!) a zjistila, že moje nevymáchaná pusa a článek o časopise Albert nejdou s Apetit piknikem dohromady. Jak já nadávala!
Dnes ráno jsem zjistila, že nic není tak hrozné, jak to vypadá a já nebudu dělat uraženou a na Apetit piknik prostě půjdu. Protože - jak říkal táta - až mi bude padesát (no dobrá, říkal čtyřicet) a v žádné práci mě nebudou chtít, tak se mi taková zkušenost bude hodit. Tak snad to bude zkušenost pozitivní. Začínám se totiž děsně těšit.

A teď konečně k tomu hlavnímu.

Ráda bych vás všechny pozvala na Apetit piknik, který se koná v sobotu 1.10.2011 od 10:00 na Karlínském náměstí v Praze. Chez Lucie se pokusí nabídnout několik druhů francouzských macarons a různé cheesecakes. Těším se na setkání naživo - jsem totiž strašně zvědavá holka.

30 komentářů:

  1. Lucie, budu tam ... Jakub Bukáček :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prosim vysvetlit:

    Hned po příjezdu jsem zkontrolovala mail (neměla jsem to dělat!) a zjistila, že moje nevymáchaná pusa a článek o časopise Albert nejdou s Apetit piknikem dohromady. Jak já nadávala!

    Takze co? Napisali Ti ze Ta neberu a potom ze Ta beru? Alebo sa bojis ze ked vystupis z (polovicnej) anonymity, tak Ta pridu zbit zamestnanci Alberta?

    inac mimochodom, rozmyslam, ze sa pridem pozriet :-) nepoznam v Cechach lepsi blog.

    OdpovědětVymazat
  3. aha uz som si to nasiel... v zmienke o casopise Albert si vlastne hanila Apetit. myslim, ze Tvoje namietky su trefne a kazdy to vie. ak si to nedokazu priznat a chcu zastrelit posla, tak nech.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucka,moc ti gratulujem k takej prilezitosti:))a skoda,ze sa nemozem zastavit na kusok sladkej dobroty:((

    OdpovědětVymazat
  5. wow! to zní super, jenom nevím jestli budu v Praze(no měla bych přijet po 14 dnech z koleje, aby se mamince moc nestýskalo, ale možná spíš domluvím, aby maminka jela za mnou a piknikem:))

    OdpovědětVymazat
  6. Nejsi Apetituv vazal, aby jsi musela hájit jejich firemní barvy. Konstuktivní kritika - toho by si měli vážit a chytnout se za nos. Třeba. Když se povede, dojdu se podívat a hlavně ... ochutnat!

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, já strašně moc toužím ochutnat tvoje barevné makrónky už hrozně dlouho! Tatínek má pravdu, i Woody Allen říká, že „Osmdesát procent úspěchu je ukryto v prvním kroku.“ Blahopřeju k odvaze a protože jsem taky holka zvědavá, tak přijdu moc ráda :)))

    OdpovědětVymazat
  8. Já taky přijdu.A držím moc palce a obdivuju odvahu, ono je něco jiného dělat si to pro radost doma a pak jít s kůži - ehm- makronkama na trh a napéct jich haldy..Co se Apetitu týče, chápu, že se jich to mohlo doktnout, ale přesně tak, ani vazal, ani zaměstnanec a účast na jejich akci nezbavuje nikoho kritického rozumu a práva na svůj názor.

    OdpovědětVymazat
  9. Ach, jak ráda bych ochutnala Tvé macarons! Ale Praha je daleko a doma práce nad hlavu... tak doufám, že se vše vydaří;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Bude přehlídka? Já přijdu :-) Při čtení Tvého blogu jsem tolikrát toužila po ochutnávce a teď se mi to splní... A co se týče slov o Apetitu - zaprvé jsi neřekla nic, co by nebyla pravda (a evidentně nevyzkoušené recepty, při kterých tu polovina krému zbyde, tu polovina těsta chybí, zažil v Apetitu asi každý), za druhé jsi to napsala věcnou, neurážlivou formou. Měli by být vděční za zpětnou vazbu (zatím ještě) čtenářů :-) Takže v sobotu, jo?

    OdpovědětVymazat
  11. Jú, uvažovala jsem, že se na Apetit piknik vydám, ale pokud tam budeš Ty, tak to je prostě jasné :-D
    Jen škoda že už není léto, doufám, že počasí bude ok.
    A nebuď nervózní, nikdo tam hnidopišit určitě nepůjde...
    Naty

    OdpovědětVymazat
  12. Ach jo, teď jsem ještě viděla ten medailonek, prý "čes Lucie" :-(
    No jinak, vypadá to, že o tvé makronky bude fakt zájem! :)Naty

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda že nebudu v Praze, jinak bych se určitě přišla podívat a něco ochutnat. A trocha té kritiky nikomu ještě neuškodila. Jak píší ostatní, pokud jsou rozumní, poučí se z toho a budou to třeba dělat lépe.

    OdpovědětVymazat
  14. Lucka, drzim palceky , nech to vsetko dopadne podla tvojho ocakavania. Tak rada by som prisla na tuto akciu, ale tak...

    OdpovědětVymazat
  15. to Jakub: no tak bezva, budu se tesit :-)
    to Sim: nj, tak ja to z jedne strany mozna i trochu chapu, ale prepisovat clanky fakt nebudu :-) A zrejme me tam tam moc chteji, ze to prekousnou (resp. zase tolik lidi me necte a navic to, co pisu, stejne vsichni vedi)
    to Martina: dekuju Martino a myslim, ze ty si dokazes sama napect spoustu luxusnich dobrot :-)
    to P.: tak snad to maminka bude povazovat za lakavou nabidku - budu se tesit :-)
    to toffo: tak, tak :-) Doufam, ze se povede a prijdes
    La Cuoca: dekuju a tesim se na setkani (snad se mi to potvory makronky povedou (-:)
    to Dv: odvaha me opousti kazdym dnem, hlavne kdyz jsem ted sepsala ty ingredience... Budu si muset dat veci do lednice k sousedum :-D Rada te uvidim.
    to Olinka: dekuji dekuji
    to anonymni: sice nevim na koho se tesim, ale ja se tesim na vsechny zakazniky :-)
    to Naty: bezva, dekuju a tesim se pristi sobotu... Nemyslim, ze by nekdo rypal, ale jsem na sebe jen prisna :-)... Co se tyka "ces Lucie", tak to si madam udelala peknou ostudu :-D
    to Cherry: diky, taky si myslim
    to Adriana: dekuju moc, budu se snazit

    OdpovědětVymazat
  16. přesně - to čez lucie mi málem utrhlo uši!!

    OdpovědětVymazat
  17. to chica loca kim: no me by spis zajimalo, co si ta dotycna predstavuje, ze to "ces" znamena... Ja jsem taky marna, co se jazyku tyka, ale tak kdyz necemu nerozumim, tak si to najdu... :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Pání, moc gratuluju k takovému úspěchu! Kdybych bydlela v Praze (nebo aspoň poblíž), určitě se u tebe zastavím! Tvé makrokny jsou pro mě pojem :) Už jsem se o ně taky pokoušela, ale 3 ze 4 pokusů dopadly děsně. Zatím doufám, že to není mou neschopností, ale tím, že má trouba nemá termostat :D

    OdpovědětVymazat
  19. Fyzicky sa mi do Prahy síce nepodarí premiestniť, ale dúfam, že zážitky a skúsenosť z pikniku popíšeš a ja si ich rada u teba prečítam.

    OdpovědětVymazat
  20. to Catalina: dekuju ti moc, ale zatim bych negratulovala - uvidim, jestli vubec neco prodam :-) Rekla bych, ze to je tou troubou, protoze chteji fakt vychytat presnou teplotu a bez termostatu to moc dobre nejde...
    to Kinga: kdyz to dobre dopadne, tak neco sepisu :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Prosímtě ty budeš v té zóně "kulináři"? Nechci se zdržovat nikým a ničím jiným:-D

    OdpovědětVymazat
  22. to Dejnicka: ano, budu - melo by to byt u vchodu ze sokolovske :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Děkuji, už se moc těším a šetřím:-D

    OdpovědětVymazat
  24. Škoda, že mám Prahu trochu z ruky, snad si tu pak aspoň budu moct přečíst určitě samé pozitivní zážitky :)

    OdpovědětVymazat
  25. Teda, klobouk dolů. Já přijdu, určitě přijdu. Tvoje makronky mě straší ve snech už asi rok. Dobře, možná spíš ty moje, co se ještě nikdy nepovedly. Napekla jsem jich stovky a musela najít pár kreativních způsobů, jak se jich zbavit, takže potřebuju inspiraci. Máš můj obdiv a virtuální metál za statečnost.

    OdpovědětVymazat
  26. to Dejnicka: a ja se tesim a pecu o106 :-)
    to Meg: snad jo :-D
    to Slanecek: dekuju, budu se tesit

    OdpovědětVymazat
  27. Moc se na dnešní den těším, držím palce ať vše dopadne dobře.

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Lucie, byly moc dobrý, nejlepší asi salty karamel, čestné druhé místo citron se zázvorem. Předpokládám, že se všechno prodalo rychlostí blesku a doufám, žes byla s akcí spokojená přinejmenším tak, jako my s tvýma skvělýma makronkama.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak ja tam byla, ale ve dve uz bylo po vsem. Velky zklamani, tak jsem se tesila. :(

    OdpovědětVymazat
  30. to Veronika: pozde, ale dekuju :-)
    to Dv: Katko, moc dekuju, ze jste prisli a jsem rada, ze vam chutnalo... V 11:50 bylo vyprodano, coz me z jedne strany potesilo, ale z druhe mi bylo lito, ze jsem toho nemela vic... Bohuzel, mam jen jedny ruce, jednu troubu a jednu lednici...
    to Slanecek: je mi to lito, ale neocekavala jsem, ze se vsechno proda tak rychle...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...