středa 9. února 2011

Nutella Cupcakes

Věděli jste, že 5. února byl Světový den Nutelly? Já tedy ne. Teď už to ale vím a proto, kdo má rád Nutellu, tak si může upéct Nutella Cupcakes podle Tartelette (a myslím, že ani není nutné čekat na příští pátý únor). Popravdě, na celých cupcakes je nejlepší ten krém navrchu, samotné dortíčky jsou na můj vkus moc suché.

Původní recept je bezlepkový, takže pokud musíte (nebo chcete), použijte místo hladké mouky směs podle originálního receptu. Můj recept je z mouky obyčejné, protože (naštěstí) bezlepkovou dietu nemám a proto naprosto netuším, kde se kupuje (ani co to vlastne je) sladká rýžová mouka nebo mouka z prosa.

Ingredience na 12 cupcakes:
125g změklého másla
100g hnědého cukru (nebo medu)
1 lžíce mleté kávy
2 lžíce mléka
4 lžíce Nutelly
2 velká vejce
200g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
---
250g krémového sýra (Philadelphia, Buko) pokojové teploty
35g změklého másla
65g moučkového cukru
4 lžíce Nutelly

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C a formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
Máslo s cukrem (medem) vyšleháme elektrickým mixérem do pěny. Přidáme kávu, mléko a Nutellu a promícháme. Po jednom přidáváme vejce, další vždy až se předchozí zapracuje do těsta. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou a solí a mícháme dohladka.
Hmotu rozdělíme do připravené formy a pečeme 20-25 minut. Necháme úplně vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Elektrickým mixérem vyšleháme sýr s máslem a zašleháme prosátý cukr a potom i Nutellu (pokud chceme cupcakes black&white, tak Nutelly přidáme jen poloviční množství jen do poloviny krému). Krém dáme vychladit a pomocí cukrářského sáčku jím zdobíme vychladlé cupcakes.

20 komentářů:

  1. Hmm, to se mi líbí :-) Poslední dobou mě mé oblíbené blogy bomabardují samými sladkými hříšnostmi, to se dělá? :-)
    Nutellu mám moc ráda, ale potom, co jsem se dozvěděla, že i ta originál od Ferrera má jen 12 % lískových oříšků a 7 % kakaa, tak ji nekupuju a dělám si radši vlastní: http://madlinakuchyne.blog.cz/1012/recept-na-domaci-nutellu-a-reportaz-z-vanocniho-peceni

    OdpovědětVymazat
  2. hehe svetovy den nutelly, to je perfektni svatek!

    OdpovědětVymazat
  3. to Madla: ja Nutellu vubec nekupuju, nejak na to nejsem... Kdyz uz, tak si jednou za cas koupim arasidovou nugetu v male plastove vanicce, pulku dam na housku a pulku snim jen tak :-) Kazdopadne mas muj obdiv - zda se, ze mas recept na vsechno :-)
    to Julia: ja vim jeste o dni macarons, ale zrejme techto svatku nejakeho jidla bude vice :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají fakt krásně. Ta káva v těstě mě překvapila, možná se do toho vrhnu, i když momentálně mám spadeno na tvůj čokoládový cheescake :-)

    OdpovědětVymazat
  5. to Kacka Zvykacka: diky... To kafe je v tom moc dobry, ale pokud bych mela vybrat mezi timhle a cheesecakem, tak mam jasno ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Kakaový cupcakes jsem už taky zkoušela, ale zatím jsem nenarazila na recept, jehož výsledkem by byl trochu vlhčí cupcake, taky se mi to těsto zdá truchu sušší. Každopádně je to super nápad přidat nutellu do cream cheese frosting :) Jo a moc se mi líbí ten bílý podklad na fotce - není to z ikea?

    OdpovědětVymazat
  7. to Catalina: mne se osvedcily tyhle (ale jsou to muffiny) http://luciedvorakova.blogspot.com/2010/04/cokoladove-muffiny.html
    Ano, je z IKEA, odhalila jsi me - mam zasteru a sadu uterek :-)

    OdpovědětVymazat
  8. teda, vypada to naprosto dokanale!!

    OdpovědětVymazat
  9. Lucí, máš skělej blog! Jen tak dál :o)

    ps: Asi se ve mě pomalu začínají probouzet gurmánské pudy ;o)

    OdpovědětVymazat
  10. to norman: diky Pepo :-)

    ps: to je dobre - rikala jsem vcera drahemu, ze za to, co provedl v sobotu te musi pozvat ne na panaka, ale na obed... Tak si vymysli, co mas rad a co bychom ti meli uvarit :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,

    tajemstvím vláčného a šťavnatého cupcaku je následné sirupování nebo doporučuji upéci mudcake cupcakes ať už jako hořko, mléčno nebo bílo čokoládové nebo karamelové. Určitě nezklamou. Mám s nimi moc dobrou zkušenost, pečuje často.

    Máte krásný blog a super fotky, Lucie. Také peču a fotím :)

    Hana
    www.hanascakes.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. to Hana: diky za tip, zkusim to (zrovna jsem dostala recpt na sirupovy kolac). Vase vytvory jsou dechberouci (i kdyz tyhle potahovane veci nejim, tak strasne obdivuju, kdyz je nekdo takhle peclivy a sikovny). V CR jste asi jedina, kdo to ma takhle decentni a dokonale, vetsinou clovek narazi jen na ultra kyce a ruzne upatlanosti.

    OdpovědětVymazat
  13. Moc dekuju za uzasnou pochvalu, Lucie.
    Jinak pro udrzeni vlacnosti sirupuji vetsinu korpusu i cupcaku, tak jak je tomu zvykem v profesionalnich cukrarnach. Je to fakt obrovsky rozdil. Sirup prizpusobim chuti dortu a kremu, od zakladniho pres ochucene (ale hlavne ne zadna chemie). Urcite nebudete litovat. Sirupovy kolac zni moc dobre.
    Hana

    OdpovědětVymazat
  14. to Hana: jeste nikdy jsem o sirupovani korpusu neslysela, tak doufam, ze to dobre dopadne :-) Vcera jsem drahemu ukazovala vas blog a ten ziral - neveril, ze ty motylci jsou z bilkove polevy! Jste vazne sikovna. Daji se vase vytvory nejak objednat? Kdyby se mi vdavala nejaka kamaradka, hned bych ji ukecala, aby si takovy dort objednala :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jeeee tak to je jste hodna. Zdobeni dortu je muj konicek a tak zdobim pro rodinu a pratele, ale Vase kamaradka me muze klidne (kdyby jednou mela zajem) kontaktovat pres muj blog a muzem dort klidne probrat :)
    Ty motylci jsou opravdu z bilkove polevy na telicku z fondanu. Neni to zase az tak tezke, jako spiz casove narocne. Hlavne kdyz neni velka vlhkost vzduchu. Spatne by to schlo :)

    OdpovědětVymazat
  16. to Hana: no rekla bych, ze clovek musi mit nejaky talent a byt sikovny... Jedna ctenarka mi psala, ze jeji vytvory vypadaji jako z chranene dilny - tak muj potahovany dort tak vypadal taky :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravim, asi delam neco spatne... pekla jsem podle Vaseho receptu a dortiky nejprve asi 3x zvetsily svuj objem a nasledne na to padly a by z toho takove nizke dortiky s sirokou spadlou cepici... Moc jedle sody nebo spatna teplota ci doba peceni? Nicmene i chutove vynikaciji. Predem diky za radu, Tria

    OdpovědětVymazat
  18. to Tria: jejda, tak to nevim... ja je delala jen jednou a dopadlo to dobre... Vseobecne bych rekla, ze to bude moc velkym mnozstvim sody...

    OdpovědětVymazat
  19. Zdravím, Lucie, moc Vám fandím, děkuji za recepty... 5.2 den Nutely? škoda, že není 20, první dcera, která je 5.2 nutelu nesnáší, ale druhá, která je 20.2 nutelu zbožňuje... tak to mě potěšilo, hned jim to jdu říct...koláčdobroty.M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář. Na slušné a podepsané dotazy ráda odpovím.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...