tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post8811293410454474785..comments2024-03-21T15:50:14.860+01:00Comments on CHEZ LUCIE: Staročeské buchtyChez Luciehttp://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-53322940839398634272024-01-13T20:02:12.771+01:002024-01-13T20:02:12.771+01:00اگر موهای شما موخوره دارد و یا شکننده است شامپو هی...اگر موهای شما موخوره دارد و یا شکننده است شامپو هیربرست مخصوص موهای آسیب دیده و خشک می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. موها می تواند در اثر عواملی مانند گرم کردن بیش از حد برای حالت دادن به آن ها، رنگ و دکلره، آلودگی و اشعه ماورا بنفش آسیب ببیند و خشک شود. همچنین عوامل داخلی مانند رژیم غذایی، استرس و افزایش سن هم می تواند موثر باشد. با استفاده از این شامپو می توانید موهای خود را احیا و درمان کنید.نرم کننده مو خشک و آسیب دیده هیربرستhttps://abanashop.ir/product/%d8%b3%d8%aa-%d8%b4%d8%a7%d9%85%d9%be%d9%88-%d9%88-%d9%86%d8%b1%d9%85-%da%a9%d9%86%d9%86%d8%af%d9%87-%d9%85%d9%88-%d8%ae%d8%b4%da%a9-%d9%88-%d8%a2%d8%b3%db%8c%d8%a8-%d8%af%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-56568218910796614702016-02-13T23:12:46.789+01:002016-02-13T23:12:46.789+01:00Ahoj Chez Lucie, chtěla bych se zeptat, jaká je op...Ahoj Chez Lucie, chtěla bych se zeptat, jaká je optimální doba hnětení těsta v robotu? Doma mě strašili, že se to může přemíchat, nebo naopak nevymíchat. Poslední buchty (z jiného receptu) mi vyšly takové tvrdé a já si mám pocit, že ty správné by měly být jako peříčko. :-) <br />Díky MaruškaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15281322396935696294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-58066044907872795782015-09-24T19:52:53.054+02:002015-09-24T19:52:53.054+02:00super Madlo, to mam velkou radost :)super Madlo, to mam velkou radost :)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-68012649990469491072015-03-31T09:23:40.170+02:002015-03-31T09:23:40.170+02:00Lucie, strašně jsem ti chtěla poděkovat za tenhle ...Lucie, strašně jsem ti chtěla poděkovat za tenhle recept. Stal se mým oblíbeným receptem na kynuté těsto a už z něj peču prostě všechno - koláče, vdolky, koblihy, lívany... Je univerzální a prý (já nemůžu posoudit, když ho nejím) strašně dobré a navíc zůstane narozdíl od jiných kynutých těst dobré i další dva dny. Takže ještě jednou díky, díky, díky!Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-48887164172278731762013-04-24T14:34:34.174+02:002013-04-24T14:34:34.174+02:00nikola: kvasek vzejde tak za 10-15 minut a poznas ...nikola: kvasek vzejde tak za 10-15 minut a poznas to tak, ze se zvetsi jeho objem a je takovy bublinkaty. Dela se zvlast proto, kdyby nebylo drozdi v poradku a nefungovalo, tak abys neznicila vsechny drahe ingredience, ale zjistila to uz v zacatku. <br />Pekac je velky tak cca 20x30cm. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-6704840914548480782013-04-17T11:14:24.916+02:002013-04-17T11:14:24.916+02:00Ahoj! Hrozně ráda bych také poprvé vyzkoušela kynu...Ahoj! Hrozně ráda bych také poprvé vyzkoušela kynuté buchty. Stejně jako asi většina mám před kynutým těstem respekt. Proto bych se chtěla zeptat, jak dlouho necháváš kvásek vzejít nebo podle čeho poznám, že už ho můžu přidat ke zbylým ingrediencím? A jen ještě v jak velkém pekáč si je pekla?nikolahttps://www.blogger.com/profile/16257157982737086768noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-64099664403918357102013-03-19T15:31:02.822+01:002013-03-19T15:31:02.822+01:00anonymni: zaruceny recept na co? Na paranoiu? Ja n...anonymni: zaruceny recept na co? Na paranoiu? Ja nejsem psychiatr...Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-29677678776750598682013-03-06T13:35:55.268+01:002013-03-06T13:35:55.268+01:00Neví m co všichni máte s tím kynutým těstem bylo t...Neví m co všichni máte s tím kynutým těstem bylo to první co jse m v životě delala (14 let), ale z čeho mám naopak hrůzu je příprava syrového masa ( že když je syrové že z něho dostanu nějakou zlou nemoc), prosím poraďte:) nějaký zaručený recept. Předem děkuji:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-60563117514136780442013-02-22T13:56:25.675+01:002013-02-22T13:56:25.675+01:00Diky za moc mily komentar :)Diky za moc mily komentar :)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-84443922358818719752013-02-21T22:32:44.899+01:002013-02-21T22:32:44.899+01:00:) tak u nás doma byly buchty také "zlý sen&q...:) tak u nás doma byly buchty také "zlý sen", mamce se nikdy nepovedly (prý překynulo těsto a kdesi cosi), prostě byly tvrdé a pak už to mamka vzdala. Upéct vlastní dobré buchty tak byl můj sen... A přesně - taky jsem se bála kvásku. V momentě, kdy jsem udělala své první kynuté těsto, jsem se do něj zamilovala. Voňavé, vláčné, kouzelné - celou dobu "živé". A výsledek stál za to hned napoprvé. "kletba spadla":) <br /><br />Nepeču se sádlem, ale s máslem, určitě jsou jiné, ale voní a chutnají božsky. <br /><br />Největší čarování bylo s množstvím kvasnic, vyzkoušela jsem víc receptů a skončila u toho, kde jich je prakticky nejméně - je to dobrý sluha, ale "zlý pán":), tak všeho s mírou. <br />Do kynutého těsta jsem se zamilovala teď podruhé, a to když jsem přišla na tu alchymii, jak z těsta s kváskem vykouzlit rozplývající se a několik dní vláčné svatební mini koláčky. V tomhle případě se těsto vůbec nenechává kynout, ale jeho příprava se nesmí odfláknout.Žádné "smíchat a jedem", a v tom je to celé kouzlo. <br /><br />Díky za tenhle úžasně živý a lidský blog :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-44357336476035123032012-11-20T20:26:02.800+01:002012-11-20T20:26:02.800+01:00díkydíkyAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-15455488615163587322012-11-10T23:29:31.768+01:002012-11-10T23:29:31.768+01:00Nezkousela jsem, ale myslim, ze maslo poslouzi dob...Nezkousela jsem, ale myslim, ze maslo poslouzi dobre. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-70262462134263269142012-11-10T08:55:31.467+01:002012-11-10T08:55:31.467+01:00Ahoj :) chtěla bych buchty vyzkoušet, ale jsem veg...Ahoj :) chtěla bych buchty vyzkoušet, ale jsem vegetariánka a to sádlo mi tam dost nesedí :-/ myslíš, že by se dalo nahradit máslem? nebo něčím jiným?night.shinehttps://www.blogger.com/profile/03299751146832232884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-23778661169110817182012-11-05T16:26:10.399+01:002012-11-05T16:26:10.399+01:00tipuju to na prilis tekutou napln... Pokud potrebo...tipuju to na prilis tekutou napln... Pokud potrebovaly dopect, je mozne na ne hodit alobal, aby se navrchu nespalily. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-1229678300634942672012-11-04T17:30:02.952+01:002012-11-04T17:30:02.952+01:00Buchty jsem zkusila teď o víkendu, na první pohled...Buchty jsem zkusila teď o víkendu, na první pohled vypadaly úžasně, ale zespodu byly vlhké, těsto vypadalo nedopečeně a ani se nedali od sebe oddělit. Přitom jsem je pomazala rozpuštěným sádlem s rumem i po stranách, pekla na 160 stupňů, slabě přes půl hodiny. Nevíte, proč se nepodařilo, co jsem udělala špatně? Přitom kdybych je pekla déle, tak by byla nahoře už dost připálené.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-20202101230888905882012-09-21T11:28:20.330+02:002012-09-21T11:28:20.330+02:00Tynka: bezva, jsem rada :-) DikyTynka: bezva, jsem rada :-) DikyChez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-38690794000104317082012-09-20T18:15:28.144+02:002012-09-20T18:15:28.144+02:00Buchty jsou vynikající!! I bez vanilky, na kterou ...Buchty jsou vynikající!! I bez vanilky, na kterou jsem zapomněla:) Děkuju za recept, jiný než tyhle už péct nebudu:) TynkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-86104110722320791842012-09-13T17:21:15.068+02:002012-09-13T17:21:15.068+02:00Michaela: jsem rada, ze se podarily a chutnaly. Hn...Michaela: jsem rada, ze se podarily a chutnaly. Hned bych si jednu (dve) dala :-) DikyChez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-18075971396048187832012-09-09T08:24:13.415+02:002012-09-09T08:24:13.415+02:00Mila Lucie. vcera som piekla buchty podla tohto tv...Mila Lucie. vcera som piekla buchty podla tohto tvojho receptu a chcem sa ti pochvalit a zaroven podakovat, ze su vynikajuce :-) tiez to bola moja prva skusenost s kysnutym cestom (aj v nasej rodine sa mama a babicka tvarili, ze to je velka veda :-) ), ale podarili sa krasne. takze dieta, nedieta, o jedenastej vecer, ked som ich vytiahla z rury, jedna padla, s hrdostou v mojom srdci, za obet :-) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03036488694983030334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-45400808576026763922012-05-16T13:58:33.709+02:002012-05-16T13:58:33.709+02:00Dominika: dekuju za mily komentar, jsem rada, ze t...Dominika: dekuju za mily komentar, jsem rada, ze ti chutna :-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-37167761632268429012012-05-12T15:32:36.086+02:002012-05-12T15:32:36.086+02:00Tohle je nejlepší recept na kynuté buchty, jaký js...Tohle je nejlepší recept na kynuté buchty, jaký jsem kdy vyzkoušela. Dělám z tohohle těsta kynuté záviny, protože jsem líná tvarovat jednotlivé buchty a je naprosto výborný :). Díky za recept, DominikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-30052536497887342642012-04-02T12:39:52.896+02:002012-04-02T12:39:52.896+02:00toffo: ja myslim, ze takove veci se proste stavaji...toffo: ja myslim, ze takove veci se proste stavaji a nedelala bych z toho vedu... I pres to, ze varim a pecu zasadne se svazanymi vlasy, tak tam obcas nejaky spadne (ale zatim jsem mela stesti, ze jsem si vsimla hned...)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-19397321206863366452012-04-01T22:54:12.866+02:002012-04-01T22:54:12.866+02:00Takže buchty, mně se podařil dnes extra trapas! Bu...Takže buchty, mně se podařil dnes extra trapas! Buchty peču od dětství, u nás se to tak dělalo, více méně výborné nebo ošizené buchty byly každou sobotu k obědu. Téměř. Proto vím, jak ty sádlové jsou famózní. Takže jsem si pro návštěvu dala velmi záležet a na pekáč jsem nachystala toto staročeské pohoštění, extra kusy, velké jako cihly, patnáct kousků a půl kila tvarohu a do té nejcenější jsem zapekla svůj delší vlas. A chytla ho zrovna Zuzanka, které jsem původním tvarohovým záměrem padla zcela do chuti. Byla velice statečná a já se propadám na dno, jelikož to se mi fakticky za třicset let pečící kariéry ještě nikdy nestalo, můj vlas nikdy nikam nepadal. Jestli ona to nebude připomínka stáří!Marie Tomšůhttps://www.blogger.com/profile/12900341937609805890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-15727027403371070512012-02-23T22:12:42.985+01:002012-02-23T22:12:42.985+01:00Madlo, jsem rada, ze akce "buchty pecou bucht...Madlo, jsem rada, ze akce "buchty pecou buchty" prispela k vymazani jednoho chutoveho traumatu z detstvi :-) Recept si samozrejme dej na blog, to se vubec nemusis ptat :-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-29777135075754597582012-02-23T13:32:00.938+01:002012-02-23T13:32:00.938+01:00Tý jo, navnaděna nedávným buchtovým příspěvkem Kač...Tý jo, navnaděna nedávným buchtovým příspěvkem Kačky Žvýkačky jsem si řekla, že zkusím klasické kynuté buchty pokořit. Nikdy jsem je nedělala a neměla jsem to ani v plánu, protože v dětství je občas pekla babiča ata je měla vždy strašně suché, s minimem náplně, takové bez chuti a zespoda silně připálené. Nikdy mi nechutnaly a ačkoli mi kynuté těsto strach nenahání (maminka peče z kynutého skvěle, ale klasické buchty ne, nejspíš ze stejných důvodů jako já :-)), byla jsem ochotná dožít bez vytvoření vlastní verze. Jenže tvému a Kaččinému buchtovému spiknutí se podařilo prolomit mou chuťovou nevraživost a já dneska upekla báječné, lehké, citronem a vanilkou voňavé buchty, které zítra hodlám povýšit vinným šodó.<br />Recept jsem si trošku upravil (poměry surovin jsem ponechala, ale dala jsem půl na půl hldkou bílou a celozrnnou pšeničnou a sádlo napůl s máslem, cukr jen domácí vanilkový), tak se chci zeptat, jestli můžu takto upravený recept dát k sobě na blog, samozřejmě s odkazem na tvůj původní a taky na Kaččin článek.<br />Takže ještě jednou díky za spravení chuťových traumat z dětství, buchty jsou fakt úžasné, dokladem tho je syn, který sladké skoro nejí, ale na oběd zblajznul tři velké buchty )já snědla tři malé a byla jsem plná :-))Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.com