tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post8221412161474082738..comments2024-03-21T15:50:14.860+01:00Comments on CHEZ LUCIE: Pâte à Choux / Odpalované těsto - Výzva The Daring Bakers'Chez Luciehttp://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-24403035250337745692013-05-29T20:55:20.406+02:002013-05-29T20:55:20.406+02:00To si nemyslím, do toho těsta jsem normálně prstem...To si nemyslím, do toho těsta jsem normálně prstem ďoubala :-) zkusím to ještě někdy, třeba byl prostě špatný den.. děkuji za odpověď :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12783327679137039543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-24943584736098222582013-05-29T16:56:41.305+02:002013-05-29T16:56:41.305+02:00Hanka: to se mi nastesti nikdy nestalo, tak bohuze...Hanka: to se mi nastesti nikdy nestalo, tak bohuzel netusim, cim to bylo. Jedine co me napada, jestli se nesrazila pri zpracovani vajicka - cimz mam na mysli, jestli jsi je nezapracovala do prilis horkeho testa... Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-61148630686757395112013-05-25T19:48:12.892+02:002013-05-25T19:48:12.892+02:00Ahoj, chtěla bych tě požádat o radu.. dělala jsem ...Ahoj, chtěla bych tě požádat o radu.. dělala jsem profiterolky podle podobného receptu na odpalované těsto. Několikrát předtím se mi bez problémů povedly, tentokrát se mi ale v troubě vůbec nechtěly nafouknout. Ty hroudy těsta se zapekly přesně ve stejném tvaru. Troubu jsem neotvírala. Co jsem udělala za chybu? Díky, Hanka :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12783327679137039543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-83615498679544303972013-05-25T19:47:13.546+02:002013-05-25T19:47:13.546+02:00Tento komentář byl odstraněn autorem.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12783327679137039543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-91495135838484630862013-03-19T15:54:47.976+01:002013-03-19T15:54:47.976+01:00Veru: na me dieta fungovala fajn a zadne utrpeni t...Veru: na me dieta fungovala fajn a zadne utrpeni to nebylo... Obcas jsem si stejne neco dobreho dala a nijak se netrapila. <br />PS: je mi jedno, co se muzum libi nebo nelibi, ale byt tlusta se mi ekluje... Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-50387007234428230992013-03-07T16:15:37.555+01:002013-03-07T16:15:37.555+01:00Úžasné labutě, ale já mám nejraději klasický tvar ...Úžasné labutě, ale já mám nejraději klasický tvar větrníků lépe se to převáží :). A s tou dietou, mně se osvědčilo, když sem málo jedla kila nešla dolů a nebyla jsem ani moc v poho:), ale zato když jsem se v jídle (ani ve sladkém :))neomezovala jen jsem si pořádně dala do těla ( cca 100km na kole atd), tak hned byly dole:),Ps.Mužům se stejně nelíbý "věšáky na šaty"<br />Se šlehačkou značky Kunín mám také špatnou zkušenost, koupilajsem si s bráchou pařížskou šlehačku v kelímku (ta cena), a šlehaly jsme ji v ručním šlehači a měli jsme z toho hnědou vodu s cucky ( tak nevím zda to bylo tou šlehačkou nebo naší přípravou bylo mi asi 14 let, ale určitě za to mohla ta prokletá šlehačka:).<br />A ještě k těm větrníkům snad vám může potěšit, že když tu ještě za minulého režimu natáčela Barbara Straisand tak jí zachutnali větrníky ale měla přísnou dietu, a tak jí Zdeněk Troška koupil dva větrníky ona se schovala před svou asistentkou někde v průchodu vylízala krém a byla nadmíru spokojená, proč bychom nemohli být jako nejslavnější herečky světa:) VeruAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-59494715492627409392012-09-13T17:16:31.867+02:002012-09-13T17:16:31.867+02:00Catalina: diky moc :-)
Marketa: na strankach joyo...Catalina: diky moc :-) <br />Marketa: na strankach joyofbaking.com je napsano, ze tyhle male se pecou 18-20 minut. Ovsem klasicky cheesecake se podle techto stranek pece hodinu (ja ho taky pecu hodinu)<br />http://www.joyofbaking.com/Cheesecakes(Individual).html<br />Pipi: ono ani to kynute neni zadna veda, i kdyz se to tak muze zdat :-) Dekuju mocChez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-84641905948282922532012-09-09T22:58:45.044+02:002012-09-09T22:58:45.044+02:00Odpalované těsto jsem zkoušela asi před rokem také...Odpalované těsto jsem zkoušela asi před rokem také poprvé a překvapilo mne svojí jednoduchostí. Hodně se to říká i o kynutém těstě, ale já v tom kynutí vidím trochu alchymii, přece jenom, jsou to živé kvasinky, které můžou zrovna stávkovat a co potom... :-)<br /><br />Tvoje labutě jsou krásné a taťka musel být nadšený. Není nad to udělat někomu radost vlastním kuchařským výtvorem!Le blog de Pipihttp://leblogdepipi.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-61985606838995034352012-09-08T11:24:35.726+02:002012-09-08T11:24:35.726+02:00Ahoj,
vím, že moje otázka není k tomuto článku, al...Ahoj,<br />vím, že moje otázka není k tomuto článku, ale doufám že se nebudeš zlobit. když peču cheesecake 30 minut, jak dlouho mám péct minicheesecakeky v muffinovém plechu? nevím, jak dlouhu, moc se v tom nevyznám. děkuji, mimochodem, máš moc pěkný blog!<br />MarkétaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-74810381903608072182012-09-05T23:12:40.155+02:002012-09-05T23:12:40.155+02:00Hned bych si to s tvým taťkou vyměnila! Jsou nádhe...Hned bych si to s tvým taťkou vyměnila! Jsou nádherná a ta chuť...prostě miluju větrníky :D Mimochodem taky mám radši ty "papírové" šlehačky.Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-37297497689041747702012-09-05T14:57:34.461+02:002012-09-05T14:57:34.461+02:00Evelyn: thanky you :-)
Nichole: thanks :-)
Sweet ...Evelyn: thanky you :-)<br />Nichole: thanks :-) <br />Sweet Pixel blog: diky, bylo to dobre :-) Odpalovaneho testa se neni treba bat, je to jedna z tech veci, co se zda byt slozitejsi, nez je. <br />Adriana: dekuju moc :-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-83498523187550114092012-09-03T23:44:04.555+02:002012-09-03T23:44:04.555+02:00Lucka labute sa vydarili perfektne... skvela praca...Lucka labute sa vydarili perfektne... skvela praca... ani sa mi neche verit, ze si robila odpalovane cesto prvykrat:))). Adrianahttps://www.blogger.com/profile/01311948064098348188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-24190702532512480412012-09-02T10:04:08.544+02:002012-09-02T10:04:08.544+02:00To vypadá dobře a muselo to být děsně dobré. Mňam ...To vypadá dobře a muselo to být děsně dobré. Mňam :-) Odpalované těsto bych taky chtěla vyzkoušet, ale zatím si na něj netroufám, tak třeba časem :-) Sweet Pixelhttps://www.blogger.com/profile/10339452364098683436noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-67534605415095722632012-09-02T01:47:25.001+02:002012-09-02T01:47:25.001+02:00Your swans are gorgeous, and I love your dad's...Your swans are gorgeous, and I love your dad's overalls. :)Nicholehttp://www.butterscotchsundae.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-49695210313162126032012-09-01T15:54:54.099+02:002012-09-01T15:54:54.099+02:00Lucky swan papa! Your swans look beautiful!Lucky swan papa! Your swans look beautiful!Evelynhttps://www.blogger.com/profile/08333635371106426073noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-86499390066760180622012-08-29T16:40:47.837+02:002012-08-29T16:40:47.837+02:00Martina: hlavne ta karamelova slehacka... Achjo......Martina: hlavne ta karamelova slehacka... Achjo... Diky moc<br />Klara: diky moc a jsem rada, ze ty macarons nakonec dopadly :-)<br />Meg: diky... Ja obdivovala ty tve indianky... I kdyz je nejim, moc se mi libily :-) A labute samozrejme taky... <br />slecna Upocena: diky :-)<br />Kamila: jj, labute jsou solidni retro... Diky<br />Barbara: diky :-) Ja pekla jednu varku na 200°C a ty byly hotove rychle, ale nebyly tak dobre<br />Within the Kitchen: thank you :-)<br />Renata: My dad is always happy with sweets :-) Thank you<br />Madla: labut nebo vetrnik, to je fuk... Ja mela strach z toho testa... Diky :-)<br />yannka: no nevim, zda bude rad, az se tu uvidi v tech monterkach :-)... Testo jsem po upeceni nepropichovala, ale trosku spadlo... Tak nevim...Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-26432248978508771502012-08-29T09:55:32.426+02:002012-08-29T09:55:32.426+02:00Moc hezká fotka hrdého tatínka:)
S odpalovaným těs...Moc hezká fotka hrdého tatínka:)<br />S odpalovaným těstem taky otálím už pěkně dlouho, tak jsem ráda, že jsem si počkala na ověřený profi recept. Jeden dotaz - mají se větrníky po vyndání z trouby propíchnout?yannkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-47575343440047249422012-08-28T13:12:23.235+02:002012-08-28T13:12:23.235+02:00Tý jo, elegantní labutě, supr, dupr! Odpalované tě...Tý jo, elegantní labutě, supr, dupr! Odpalované těsto dělám moc ráda, ale labutě jsem odpalovat ještě nezkoušela :-DMadlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-17692996935603382942012-08-28T03:02:38.752+02:002012-08-28T03:02:38.752+02:00Lucky dad! Look at how happy and proud he looks!
Y...Lucky dad! Look at how happy and proud he looks!<br />Your swans turned out perfect, and I love the filling flavor. Great job!Renatahttps://www.blogger.com/profile/17267914343956153643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-47410547852094782402012-08-28T00:22:23.918+02:002012-08-28T00:22:23.918+02:00Great job on the challenge!Great job on the challenge!Within the Kitchenhttps://www.blogger.com/profile/04243414841805545175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-29107193097800136692012-08-27T23:44:48.938+02:002012-08-27T23:44:48.938+02:00Máš je moc krásné! Já jsem dělala těsto podle Kat ...Máš je moc krásné! Já jsem dělala těsto podle Kat a když jsem hlavy po 12 minutách vytáhla, byly spálené na troud... Vůbec si nedokážu představit, že bych je pekla 25 minut! :DBarbara (Casa dolce casa)http://dolce-casa.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-79982245186120978292012-08-27T23:44:22.961+02:002012-08-27T23:44:22.961+02:00Lucko, viděla jsem je asi před 25 lety u strejdy n...Lucko, viděla jsem je asi před 25 lety u strejdy na svatbě, obdivovala jsem tu eleganci a křehkost. Nic se nezměnilo, tiše je s údivem obdivuju dál... Skvělá práce! A fotka obdarovaného velmi potěšila. Jen tak dál ;-)lllhttps://www.blogger.com/profile/09684160659158141106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-86771920568445219982012-08-27T18:36:04.397+02:002012-08-27T18:36:04.397+02:00to je krásný! ty jsi taková šikulato je krásný! ty jsi taková šikulaslečna Upocenáhttps://www.blogger.com/profile/10387949182656234350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-64487613598457052292012-08-27T15:55:15.710+02:002012-08-27T15:55:15.710+02:00Moc pekny, taky jsem na karamelovou slehacku mysle...Moc pekny, taky jsem na karamelovou slehacku myslela, musely byt vynikajici :)Meghttps://www.blogger.com/profile/10195282740090121429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-69390636654444049132012-08-27T15:48:21.907+02:002012-08-27T15:48:21.907+02:00Jsou krásné a určitě byly chuťově dokonalé, také b...Jsou krásné a určitě byly chuťově dokonalé, také bych neodolala :D<br />Mimochodem jak jsem dělala ty makronky, tak jsem je nakonec naplnila tou polotekutou ganache a v lednici to celkem stuhlo, takže byly výborné, jen teda ne vzhledově úplně dokonalé, ale tak na poprvé jsem si nestěžovala. Takže moc děkuji za recept a rady ;)Klárahttps://www.blogger.com/profile/00618939975910304110noreply@blogger.com