tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post5908103562973994988..comments2024-03-21T15:50:14.860+01:00Comments on CHEZ LUCIE: Povitica - Výzva The Daring Bakers'Chez Luciehttp://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-27777054135944266282013-02-19T19:37:19.226+01:002013-02-19T19:37:19.226+01:00hlavni je, ze to aspon nekomu vzdycky chutna :)hlavni je, ze to aspon nekomu vzdycky chutna :)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-37509956913143403082013-02-13T20:44:43.162+01:002013-02-13T20:44:43.162+01:00Všichni se olizovali (ale mně se ta náplň také zdá...Všichni se olizovali (ale mně se ta náplň také zdála suchá :D)MalinkaLnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-19389228303258851652011-10-30T12:14:59.011+01:002011-10-30T12:14:59.011+01:00to Arion: diky :-) Mozna to suche nebylo, jen ja n...to Arion: diky :-) Mozna to suche nebylo, jen ja na tyhle kynute zaviny vubec nejsem... Navic jsem ochutnavala kraj, kde bylo vice testa nez orechu - uprostred to asi bylo lepsi<br />to Meg: u me doma taky chutnalo, takze asi dobry :-) Dekuju<br />to Myartbook: :-)<br />to Madla: aha, tak tohle slovo jsem slysela poprve :-) Drahy je bezva stravnik - neni vybiravy, rad ochutnava nove veci :-)<br />to Adriana: dekuju :-) A formu na biskupsky chlebicek jsem timto vlastne pouzila poprve<br />to Catalina: drahy rikal, ze sucha neni, tak ja nevim... Asi jsem udelala chybu, ze jsem ochutnavala krajni rez s mensim mnozstvim naplne. Tesim se na prosinec, az uvidim, jak jsi dopadla ty :-) Dekuju moc<br />to Martina: dekuju mockrat :-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-57555275303037974022011-10-29T22:35:26.278+02:002011-10-29T22:35:26.278+02:00jej,tvoje "povitice" vyzeraju moc krasne...jej,tvoje "povitice" vyzeraju moc krasne..mne by urcite bolo luto za dalsim kuskom:)))dulce de lechehttps://www.blogger.com/profile/14823656376550825645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-83707112897514730392011-10-29T12:26:33.073+02:002011-10-29T12:26:33.073+02:00Každý konec měsíce prožívám úplně stejně jako ty :...Každý konec měsíce prožívám úplně stejně jako ty :D Nemůžu se dočkat, až se konečně odhalí to velké tajemství, co nás to vlastně čeká tentokrát. Jsem vždycky napnutá jak kšandy :D<br />Tentokrát jsem na tom podobně jako ty u croissantů, nejdřív jsem si poviticu chtěla udělat, pak nebyl čas a pak jsem se rozhodla nechat ji na prosinec :D Je mi líto, že ti tolik nechutnala, protože byla suchá, ale při pohledu na to, jak moc ji máš naplněnou a vůbec krásnou na řezu, se mi tomu ani nechce věřit. Podle mě, když něco vypadá tak úžasně, musí to tak i chutnat :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-4928135102755222532011-10-28T22:57:12.687+02:002011-10-28T22:57:12.687+02:00Lucka, zavin sa podaril uplne nadherne. Skvely tip...Lucka, zavin sa podaril uplne nadherne. Skvely tip na tu formu na biskupsky chlebik.Adrianahttps://www.blogger.com/profile/01311948064098348188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-30166850483694487732011-10-28T20:55:11.749+02:002011-10-28T20:55:11.749+02:00Jojo, čučavý je od slova čučet :-) Tak je super, ž...Jojo, čučavý je od slova čučet :-) Tak je super, že závin měl takový ohlas aspoň u tvého drahého, to se to pak peče, když máš takový odbyt :-)Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-25554636865691194162011-10-28T16:46:31.814+02:002011-10-28T16:46:31.814+02:00Tak já dělám něco podobného, ale s mákem a s kakae...Tak já dělám něco podobného, ale s mákem a s kakaem. Makový to je hold klasika, ale s kakaem je taky dobrý. Důležité je dobré kakao, cukr a polít přeškvareným máslem. Není to suché a je to vynikajicí :o) <br />A líbí se mi poměr. Jeden díl ořechů, jeden díl těsta... už se mi sbíhají sliny... !!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-60840543769196871892011-10-28T14:29:57.519+02:002011-10-28T14:29:57.519+02:00tak to jo :-) já asi místy neumím číst :-) a vidím...tak to jo :-) já asi místy neumím číst :-) a vidím jen něco - každopadně to vypadá bájo!Myartbookhttps://www.blogger.com/profile/15823347169026857658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-79807888435853046902011-10-28T00:38:14.486+02:002011-10-28T00:38:14.486+02:00Máš ji moc pěknou na řezu :) Já jsem se vrhla na m...Máš ji moc pěknou na řezu :) Já jsem se vrhla na makovou a suchá mi naštěstí nepřišla vůbec :) Doma to chutnalo, takže tahle výzva měla úspěch :)Meghttps://www.blogger.com/profile/10195282740090121429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-55021554001761323802011-10-27T21:42:16.833+02:002011-10-27T21:42:16.833+02:00wow, tak jak to chutnalo nevím, každopádně jíme i ...wow, tak jak to chutnalo nevím, každopádně jíme i očima a tohle je "oční bašta":) Btw, o Potivici jsem slyšela už dřív, před několika lety jsem si koupila nějaký časopis o těstech a byl tam právě tento recept, jen se to jmenovalo "potica" a podtitulek to mělo "typický srbský moučník":))takže když jsem viděla tady i na jiných webech DB potivica, myslela jsem si, že v časáku byla chyba:) jinak prostě nic nemá na "orechovík" mojí slovenské babičky, a tam by člověka při ochutnání slovo "suché" ani nenapadlo, natož aby ho tak nazval:)Ale tak to chodí, jiný kraj jiný mrav,. takže i v těchle "nadnárodních" receptech určitě existuej plno úprav a modifikací, takže bábi to už má asi vychytané podle svého a musím říct, že na 100%:)a potvrzuji, že ořehová nádivka nemá chybu:)Arionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-65610483452661781892011-10-27T19:27:49.779+02:002011-10-27T19:27:49.779+02:00to Myartbook: ja myslim, ze to jde udelat i z jiny...to Myartbook: ja myslim, ze to jde udelat i z jinych orechu nebo s jinou naplni (mak, povidla, tvaroh, cokolada, nutella, ...)<br />Jinak ta 1/4 lzicka mouky je na kvasek, dale v receptu je 280g na testo... ;-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-69910653700403010072011-10-27T18:47:39.527+02:002011-10-27T18:47:39.527+02:00no vypadá to kráásně! škoda, že tady jsou ořechy (...no vypadá to kráásně! škoda, že tady jsou ořechy (vlašské) tak vzácné..<br />ale ještě se usmívám nad tím.. jak malinkatý bochánek to bude ze 1/4lžičky mouky..to opravdu?Myartbookhttps://www.blogger.com/profile/15823347169026857658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-51055087965234894362011-10-27T16:27:58.847+02:002011-10-27T16:27:58.847+02:00to Madla: me to taky nijak nezaujalo a myslim, ze ...to Madla: me to taky nijak nezaujalo a myslim, ze to testo na venec bylo mnohem lepsi, ale drahy se vyjadril v tom smyslu, ze je to jedna z nejlepsich veci z DB, co jsem zatim delala... :-) Cucavy je od slova "cucet"?<br />to Kudrlinka: diky moc a doporucuju zkusit radsi tohle testo: http://luciedvorakova.blogspot.com/2011/03/yeasted-meringue-coffee-cake-vyzva.html<br />to Vania: thank you :-)Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-13029147465972503392011-10-27T16:04:17.040+02:002011-10-27T16:04:17.040+02:00Great work on the challenge!Great work on the challenge!Vania Georgievahttps://www.blogger.com/profile/17687034751397479007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-1295027571462065992011-10-27T12:49:38.299+02:002011-10-27T12:49:38.299+02:00Dost koukatelný závin! To v první řadě. A náplň z ...Dost koukatelný závin! To v první řadě. A náplň z ořechů...hmmmmm :) Jak současné! Myslim, že při letošní nadílce ořechů bych si na něj také mohla troufnout.Kudrlinkahttps://www.blogger.com/profile/14283239297040351033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-81968368402853425342011-10-27T10:42:00.387+02:002011-10-27T10:42:00.387+02:00Ať se to jmenuje, jak se to jmenuje, povedlo se ti...Ať se to jmenuje, jak se to jmenuje, povedlo se ti to hezky. já teda tyhle typy závinů moc nemusím, ale tehdy mě nadchl ten kynutý věnec plněný bílkovou hmotou, tam bylo i to těsto moc dobré (hlavně, když jsem tam pak přidala kardamon, mňam), tak třeba kdyby se použilo tohle těsto, tak by to nebylo tak suchý i s těma ořechama. Každopdáně, vzory máš čučavý :-)Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.com