tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post1605573863004535018..comments2024-03-21T15:50:14.860+01:00Comments on CHEZ LUCIE: Vanilková zmrzlinaChez Luciehttp://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-23617973728923471702020-10-16T07:03:23.686+02:002020-10-16T07:03:23.686+02:00To je super nápad. Mě nikdy nenapadlo připravit do...To je super nápad. Mě nikdy nenapadlo připravit domácí zmrzlinu. Určitě ji udělám, jsem zvědavá, jak hodně se liší od té kupované :-) . My jsme si letos v létě oblíbili ledovou tříšť. Koupili jsme si <a href="https://www.cesk.cz/vyrobniky-ledove-triste/" rel="nofollow">výrobník ledové tříště</a> z Cesk a nejen děti, ale i já s manželem jsme na ni pořád chodili :-D .Tynka_125https://www.blogger.com/profile/18329716546628317678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-15932105861765110872020-07-22T23:59:32.234+02:002020-07-22T23:59:32.234+02:00To vypadá parádně. Díky za recept. :-) Musím se př...To vypadá parádně. Díky za recept. :-) Musím se přiznat, že zvlášť teď přes léto si zmrzlinu dopřávám každý den. Domácí jsem ale zatím nezkoušela dělat. Dost ale uvažuji nad tím, že bych si domů pořídila takový ten <a href="https://www.tipio.cz/domaci-zmrzlinovac/" rel="nofollow">domácí zmrzlinovač</a> Nedávno jsem to viděla u známých a přijde mi to jako docela praktická věc. Zvlášť tedy pro lidi, kteří milují zmrzlinu tak, jako já. :-)novaklenhttps://www.blogger.com/profile/07360192101480223368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-56291444823200954542012-05-16T13:59:13.358+02:002012-05-16T13:59:13.358+02:00Dv: byla hodne vajecna, to je faktDv: byla hodne vajecna, to je faktChez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-88554551181065643582012-05-12T20:13:33.052+02:002012-05-12T20:13:33.052+02:00Mmch, pamatuješ si ještě, jak tahle vanilková chut...Mmch, pamatuješ si ještě, jak tahle vanilková chutnala? S novým strojem jsem začala vyrábět vanilkovou bez vajec, tzv. philadelphia styl a chutná mi mnohem víc, tyhle mnohožloutkové mi přišly příliš vaječné a trochu tlumící chuť samotné vanilky... S jinými žloutkovýžmi zrmrzlinami tenhle problém nemám, ale konkrétně u té vanilkové jo..Dvnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-25882472283885277742011-08-19T11:32:44.719+02:002011-08-19T11:32:44.719+02:00to Meg: to bude mit mamka urcite radost :-) Ta zmr...to Meg: to bude mit mamka urcite radost :-) Ta zmrzka je necekane dobra...Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-64812739057722571002011-08-18T19:38:24.646+02:002011-08-18T19:38:24.646+02:00Jé, díky, vanilkovou zmrzlinu miluje moje mamka (d...Jé, díky, vanilkovou zmrzlinu miluje moje mamka (dělají u nás vynikající točenou a tak si tam pro ni chodí) a tak bych ji mohla zkusit doma vyrobit jako překvápko :)Meghttp://vareni.ritta.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-83319030254300443442011-08-16T19:48:15.057+02:002011-08-16T19:48:15.057+02:00to Natali: dekuju :-)to Natali: dekuju :-)Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-63834910791235720372011-08-16T17:13:57.851+02:002011-08-16T17:13:57.851+02:00Fiiiha zmrzlinka vyzerá výborne a určite chutí ešt...Fiiiha zmrzlinka vyzerá výborne a určite chutí ešte lepšie :)Natalihttps://www.blogger.com/profile/14056367663575740285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-31738450958114315232011-08-16T11:20:35.758+02:002011-08-16T11:20:35.758+02:00to Klara: doufam, ze ti zachutna :-)
to Adriana: d...to Klara: doufam, ze ti zachutna :-)<br />to Adriana: dekuju mocLucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-53811905618229086342011-08-14T10:11:54.114+02:002011-08-14T10:11:54.114+02:00Lucka, urcite prilezitostne vyskusam tuto tvoju ve...Lucka, urcite prilezitostne vyskusam tuto tvoju verziu vanilkovej zmrzliny. Ja som uz raz skusala doma robit zmrzlinu- levandulovu - bez zmrzlinovaca a ono to fak funguje. Treba len si dat zalezat na tom premiesavani pocas proscesu tuhnutia, aby sa do zmrzlinovej zmesy dostalo, co najviac vzduchu a potom je zmrzlina pekne nadychana a nezamrzne v jeden kompaktny blok:). Tvoje fotecky su nadherne a o zmrzlinke vobec nepochybujem. Uz sa na nu teraz tesim. Pa AdaAdrianahttps://www.blogger.com/profile/01311948064098348188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-30060228238616483732011-08-13T09:41:27.608+02:002011-08-13T09:41:27.608+02:00Mňam! Ještě nikdy jsem domácí zmrzlinu nedělala, a...Mňam! Ještě nikdy jsem domácí zmrzlinu nedělala, ale někdy budu muset začít!Klárahttps://www.blogger.com/profile/00618939975910304110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-9273512838120616622011-08-10T20:05:09.800+02:002011-08-10T20:05:09.800+02:00to Papaja: Pastis neee :-)to Papaja: Pastis neee :-)Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-27802255561153711502011-08-09T15:49:30.836+02:002011-08-09T15:49:30.836+02:00Já to říkám pořád, že to jde i bez zmrzlinového st...Já to říkám pořád, že to jde i bez zmrzlinového strojku :-) Dělám ji trochu jednodušším postupem :-) Ad. mrazák: Led musí být - hlavně do Pastisu (i když to vypadá, že snad zítra ráno bude za oknem :-( )<br />Krásně vybarvené foteky :D<br />P.Papajahttp://www.mlsnakocka.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-25951056112247577312011-08-08T14:22:45.931+02:002011-08-08T14:22:45.931+02:00to Catalina: je to jako vzdycky - kazdy by chtel, ...to Catalina: je to jako vzdycky - kazdy by chtel, co nema :-) Ja bych zmrzku klido ozelela, kdybych mela zahradu, ze ktere bych ten mrazak naplnila<br />to Vivi: dekuju :-)Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-45554365703799273432011-08-05T21:42:03.556+02:002011-08-05T21:42:03.556+02:00Vypadá fantasticky! Abych pravdu řekla, mě od zmrz...Vypadá fantasticky! Abych pravdu řekla, mě od zmrzliny neodradí ani listopadové teploty, takže se nemusíš zdráhat a klidně piš "studené" recepty kdykoliv ;-). Mňam!<br />ViviVivihttps://www.blogger.com/profile/05740684751750532846noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-56449353487242900222011-08-05T19:26:11.759+02:002011-08-05T19:26:11.759+02:00Lucko, ani nevíš, jak ti závidím! Můj mrazák je to...Lucko, ani nevíš, jak ti závidím! Můj mrazák je totiž zaplněný naprosto pořád (mamka vášnivě zamrazuje houby, hrášek, maso a další produkty ze zahrady a od babičky), takže pokud chci zmrzku, tak leda tak koupit a sníst naposezení. Každopádně takovouhle vanilkovou doplněnou o čerstvé ovoce bych si dala hned! Strojek taky nemám, takže pokud se někdy místo uvolní, nechám se inspirovat tvým postupem :)Catalinahttps://www.blogger.com/profile/09988662143955575133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-42357100517984221072011-08-05T11:14:48.894+02:002011-08-05T11:14:48.894+02:00to Pavli: zavidim :-) A co se tyka pocasi, nejleps...to Pavli: zavidim :-) A co se tyka pocasi, nejlepsi je nadelat zmrzlinu, kdyz neni moc hezky a jak vykoukne slunicko, tak se na ni vrhnout ;-)<br />to andurejka: :-)<br />to Dv: ja vim, ze bych zmrzlinovac neuzila a navic mame fakt malej mrazak plnej vyvaru, bylinek a ledu na drinky... Plus smetanove vseobecne nemusim, jsem spis na ty sorbety... Ale domaci kornoutek, ten bych si teda dala :-)Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-34682228722524149132011-08-04T19:41:16.072+02:002011-08-04T19:41:16.072+02:00Tak to já jsem na svém zmrzlinovači závislá a je t...Tak to já jsem na svém zmrzlinovači závislá a je to jeden z nejčastěji používaných domácích přístrojů (vede ponorný mixér a šlehač.) Konzistence je pro mě zásadní, vlastně proto spíš dělám smetanové než sorbety, protože ty jsou v podání neprofi strojku vždycky trochu krystalikové. Jinak já mám opačný problém, kvanta bílků, protože žloutky padají do zmrzliny ve velkém :) Právě jdu na smetanovou rybízovou z červeného rybízu, je lahodná. No a co je nejhorší, právě jsem objednala strojek na domácí kornoutky, protože děti je začaly vyžadovat (bez kornoutku to prý není pravá zmrzlina). A taky mám mrňavou kuchyň, ale prostě se neumím krotit. Vanilkovou dělám trochu jinak (bez medu), ale určitě je tahle báječná. <br />DvAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-90767829200511287282011-08-04T10:30:27.621+02:002011-08-04T10:30:27.621+02:00och, aj keby krúpy padali (dúfam teda, že nebudú),...och, aj keby krúpy padali (dúfam teda, že nebudú), v najbližších dňoch vyskúšame! :)andurejkahttps://www.blogger.com/profile/15062567283252885983noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-48510172601167907802011-08-04T10:18:53.958+02:002011-08-04T10:18:53.958+02:00Mňam mňam, ještě, že mám tu babičku se slepicema :...Mňam mňam, ještě, že mám tu babičku se slepicema :-) Snad počasí vydrží, abych mohla vyzkoušet.Pavlinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-53462251444915770532011-08-03T15:18:39.429+02:002011-08-03T15:18:39.429+02:00to Kudrlinka: s pouzitim zmrzlinovace dosahnes mno...to Kudrlinka: s pouzitim zmrzlinovace dosahnes mnohem mnohem lepsi konzistence, ale proste to jde i bez nej :-) Diky za tolik pochval a myslim, ze prostoru pro originalitu nechavam dost a dost - sladkosti je tolik :-)<br />to Madla: ty jsi proste dabel! Tolik skvelych prichuti, to snad ani neni mozne...Lucienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-650368932583361242011-08-03T14:14:05.837+02:002011-08-03T14:14:05.837+02:00I já letos ujíždím na domácích zmrzlinách a sorbet...I já letos ujíždím na domácích zmrzlinách a sorbetech a taky zmrzlinovač nevlastním (stejně by se do naší pidi kuchyně už další krám nevešel, i já se svým rostoucím pupkem mám c dělat, abych se do tak malého prostoru vtěsnala :-)), takže domácí zmrzlině třikrát hurá! <br />Jestli chceš, nakoukni ke mně, fotky mám sice jen cvaky, ale recepty opravdu fungují ajsou moc dobré - zatím jsem zpracovala recept na sorbet z černého rybízu a čerstvé máty, angreštový sorbet s meduňkou, na smetanovou levandulovou zmrzlinu a jogurtovou zmrzlinu s višněmi a bílým rumem: http://madlinakuchyne.blog.cz/1108/studena-vlna<br />A budou následovat další, tak nějak vyrábím zmrzliny, srobety, džemy, vaříma peču rychleji než stíhám psát a zveřejňovat články :-)Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-56839008151044222362011-08-03T13:39:03.084+02:002011-08-03T13:39:03.084+02:00Sakra, ať se člověk podívá kamkoliv, nikde žádný p...Sakra, ať se člověk podívá kamkoliv, nikde žádný prostor pro originalitu (či prvenství), protože všechno najdu dřív u tebe :D Dneska ráno jsem četla článek o bazalkovo - limetkové zmrzlině, kde stejně jako ty zmiňovali i zmrzlinovač (o kterém jsem mimochodem slyšela poprvé v životě), ale myslím, že postačí, přesně jak píšeš občas promíchat. Kromě nápadu, zvedám tedy palec hlavně pěkným fotkám a tomu krásnému ovoci! :)Kudrlinkahttps://www.blogger.com/profile/14283239297040351033noreply@blogger.com