tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post1591606548405630286..comments2024-03-18T11:05:57.288+01:00Comments on CHEZ LUCIE: Kořeněný cheesecake se švestkami a karamelemChez Luciehttp://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-66359625515512960712015-09-24T19:00:30.217+02:002015-09-24T19:00:30.217+02:00Kaco, zkuste karamelovou omacku takto:
125g cukru ...Kaco, zkuste karamelovou omacku takto:<br />125g cukru utavime na mirnem ohni na svetly karamel, pridame na kosticky nakrajene zmekle maslo 45-50g, pockame, az se rozpusti a prilijeme 70ml smetany ke slehani pokojove teploty, trosku povarime na mirnem ohni, aby se rozpustily pripadne hrudky. Nechame vychladnout. Neni uplne tuhy, ale na vrchu dortu krasne drzi. <br />Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-61910303470473867652015-09-07T21:40:36.172+02:002015-09-07T21:40:36.172+02:00Ano, měla jste upéct dva - je výbornej! Švestky v ...Ano, měla jste upéct dva - je výbornej! Švestky v rumu jsou taky hrozná bomba, doporučuju je spolu nechat kamarádit pár hodin.<br />Až teda na moje věčné trápení s karamelem - z prvního pokusu byla karamelka ( i když teda moc dobrá), při druhém jsem měkkosrdcatě přilila horkou vodu a karamel mi na cheesecaku vůbec neztuhl.. Nemohla byste nám méně schopným prosím prosím napsat/poradit, jak přesně na tu zlatavou potvoru? :)<br />Moc díky za recept!<br />Káča<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-78006109230673006672012-10-31T15:28:50.211+01:002012-10-31T15:28:50.211+01:00tak vida, jak to jde :-) Taky bych chtela nekde pr...tak vida, jak to jde :-) Taky bych chtela nekde prodavat sve vytvory, ale bohuzel nemam ZL :(Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-66613179899353541132012-10-30T11:45:33.691+01:002012-10-30T11:45:33.691+01:00Phila je u nas k dostani, takze zadne alternativy ...Phila je u nas k dostani, takze zadne alternativy nehledam. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-42023322585080425032012-10-30T10:51:11.999+01:002012-10-30T10:51:11.999+01:00Tohle je dost subjektivní. Prostě jsem si myslela,...Tohle je dost subjektivní. Prostě jsem si myslela, že pokud člověk něco odmítá v této souvislosti-hledání alternativy k surovinám u kterých to není jednoznačné, protože se u nás nevyrábí-tak to odmítá na základě vlastní zkušenosti. Toto je i důvod, proč jsem se na to ptala...Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-46722145691388189112012-10-24T21:37:12.535+02:002012-10-24T21:37:12.535+02:00Snažím se cheesecakes nepéct i péct už nějakou dob...Snažím se cheesecakes nepéct i péct už nějakou dobu, taky nějakou dobu sleduji i tvůj blog ... a po asi dvou letech a posledním půl roce totálního zdokonalení (a ano díky tobě a dopilováním vychytávek ;) ) jsem začala péct pro jednu cukrárnu, kde mají vše, jen ne cheesecake. A jakmile můj dortík šel do vytrínky byl za 2,5 hodiny kompletně CELÝ PRODÁN ! Takže luxus, boží, skvělé... a říkala jsem si, že když při každem pečení na tebe myslím (jako na mé cheesecakes guru) musím se s touto radostí i podělit ! Takže díky díky díky, díky že jsi a že publikuješ a že vlastně i díky tobě jsem se k tomu pečení dokopala :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13118404850066673192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-54108725419640870502012-10-22T14:56:57.992+02:002012-10-22T14:56:57.992+02:00Nevim, proc bych to z toho zkousela, kdyz vim, ze ...Nevim, proc bych to z toho zkousela, kdyz vim, ze je to neco jineho. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-45619859708613828702012-10-18T18:51:04.879+02:002012-10-18T18:51:04.879+02:00Tak já jsem se na to dívala a řekla bych, že lučin...Tak já jsem se na to dívala a řekla bych, že lučina má srovnatelné množství tuku jako phili nebo buko, liší se to snad o 3g.<br />Kdybych na to měla čas a peníze, tak upeču 2-3 cheescake najednou, každý z jiného sýra a sama to posoudím.<br />Jsem si právě myslela, že jsi napřed zkoušela, a teprve pak jsi ji vyloučila.Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-76738742384617487912012-10-02T22:11:07.480+02:002012-10-02T22:11:07.480+02:00Marketa: nezkousela jsem z ni pect, ale normalne j...Marketa: nezkousela jsem z ni pect, ale normalne ji jim namazanou na chleba a ma uplne jinou konzistenci a mnohem nizsi obsah tuku. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-11338636041984825852012-09-25T22:58:37.112+02:002012-09-25T22:58:37.112+02:00Teď si nejsem jistá, zas tak často je nepoužívám a...Teď si nejsem jistá, zas tak často je nepoužívám a vyloženě srovnávací test jsem nedělala :(<br />A ty jsi tu lučinu zkoušela nebo jsi ji rovnou zavrhla?Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-11671729285298256882012-09-25T21:52:09.599+02:002012-09-25T21:52:09.599+02:00Tak nevím, mně teda "cihlička" chutná ji...Tak nevím, mně teda "cihlička" chutná jinak než pomazánkové máslo, ale nejsem žádný senzorický expert. A s Lučinou bych nesrovnávala ani jedno, ta je přece taková víc tvarohová? Každý má asi jiné chutě...Petranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-51110118867355398212012-09-25T20:04:18.472+02:002012-09-25T20:04:18.472+02:00Marketa: jenze Lucina a Buko maji uplne jinou konz...Marketa: jenze Lucina a Buko maji uplne jinou konzistenci (neplete si ho s Duko?). Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-8875480285483702402012-09-25T10:39:21.885+02:002012-09-25T10:39:21.885+02:00No právě to bylo přesně naopak, ten cream cheese v...No právě to bylo přesně naopak, ten cream cheese v cihličce chutnal přesně jako naše pom. máslo a ten v kelímku spíš jako naše lučina nebo to buko.<br />Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-22762577555302864522012-09-25T01:59:50.985+02:002012-09-25T01:59:50.985+02:00Markéto, a nebyla to ta Philadelphia, co se prodáv...Markéto, a nebyla to ta Philadelphia, co se prodává v kelímku? Řekla bych, že ta je opravdu víc podobná našemu pomazánkovému máslu. Zatímco ta klasická v cihličce je úplně jiná, má i jinou strukturu.Petranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-75225030168182764862012-09-24T20:00:33.475+02:002012-09-24T20:00:33.475+02:00Já jsem tam právě byla a obyčejný cream cheese chu...Já jsem tam právě byla a obyčejný cream cheese chutná jako naše pomazánkové máslo. Dost mě to překvapilo, jelikož pom. máslo nelze užít tepelně, takže ta shoda je asi opravdu jen v rovině chuťové.<br />Dala jsem si tam samozřejmě i cheescake a byl takový hodně fresh, přišlo mi, že snad ani nemůže být pečený… (Jo to je právě to jeho kouzlo ;)<br />Já se ptala, protože dle mě je těžké určit, z čeho u nás péct cheescake. Myslím, že je možné užít i lučinu, jelikož já ji chápu jako určitý druh cream cheese u nás. A s tou chutí Phila tam a tu si právě nejsem jistá… <br />Trochu mě mrzí, že nemožu ochutnat nějaký tvůj cheescake, dokut mám ten americký čerstvě v paměti…<br />Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-20659427453229575202012-09-24T18:15:55.122+02:002012-09-24T18:15:55.122+02:00Marketa: ne, nebyla jsem nikdy v USA. Predpokladam...Marketa: ne, nebyla jsem nikdy v USA. Predpokladam ale, ze Phila chutna stejne tam i tady a Buko je v chuti, konzistenci i slozeni velmi podobny. Take behem peceni se chova stejne jako Phila. Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-39809313149034966252012-09-24T17:53:25.235+02:002012-09-24T17:53:25.235+02:00Jana: snazim se :-)
Kulisek: vsak ono to jde i bez...Jana: snazim se :-)<br />Kulisek: vsak ono to jde i bez nej ;-)<br />Kristina: diky :-)Chez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-65098176477047912272012-09-24T17:37:44.722+02:002012-09-24T17:37:44.722+02:00Ahoj,
nevím kam jinam to napsat, je to takový dota...Ahoj,<br />nevím kam jinam to napsat, je to takový dotaz.<br />Jedla jsi ty osobně cream cheese v USA? A pokud ano, skutečně ti příjde podobný jako Philadelphia nebo Buko? <br />Předem dík za odpověď.<br /> Markétahttps://www.blogger.com/profile/18253478727902961998noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-76175858114818125352012-09-24T06:38:13.269+02:002012-09-24T06:38:13.269+02:00Neni to sice uplne prohibicni tip, ale vypada skve...Neni to sice uplne prohibicni tip, ale vypada skvele a hned jak se k nejakemu rumu priblizim, urcite vyzkousim:)Kristina Bartovahttps://www.blogger.com/profile/11468067438253904363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-71345651110734707212012-09-22T20:23:20.014+02:002012-09-22T20:23:20.014+02:00zajímalo by mě, jak chutná. Ta kombinace vypadá za...zajímalo by mě, jak chutná. Ta kombinace vypadá zajímavě :) Jen s tím rumem to teď bude problém, protože zrovna tento alkohol ve skříni momentálně nemám :)Kulíšekhttps://www.blogger.com/profile/02654645473499842013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-7657630666882169122012-09-22T19:19:13.364+02:002012-09-22T19:19:13.364+02:00Tak tenhle nápad je víc než zajímavý !:)Tak tenhle nápad je víc než zajímavý !:)Cucinare con Amorehttps://www.blogger.com/profile/12220730607541909387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-54667525278104359042012-09-21T11:40:51.067+02:002012-09-21T11:40:51.067+02:00coco-choc: mnam, taky bych si dala kousek :-)
Vero...coco-choc: mnam, taky bych si dala kousek :-)<br />Veronika: nojo, jenze ja vetsinou dvakrat stejnou vec nepecu a mam uz v hlave dalsi dva podzimni cheesecakes :-) Na cheesecakes mam prave rada tu variabilitu...<br />Jeannette: diky. Svestkove knedliky si davam za ukol na sobotni obed - jen z bramboroveho testa :)<br />Alinka: thank you :-)<br />anonymni: nestraste! ;-) Diky<br />Michaela: diky, doufam, ze bude priteli chutnat :-)<br />Vanda: diky moc za upozorneni, kopirovalal jsem postup z jineho receptu, kde je zakysana... Opraveno a patri tam smetana ke slehani<br />Madla: s pernickama by to mohlo byt fajn, to jsem nikdy nezkousela :-) DikyChez Luciehttps://www.blogger.com/profile/16683723560727152281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-42016327251774999162012-09-21T10:11:20.557+02:002012-09-21T10:11:20.557+02:00Švestky, perník, karamel, to je úžasná podzimní ko...Švestky, perník, karamel, to je úžasná podzimní kombinace. Dala bych si hned! Asi se budu inspirovat a upeču něco podobného tchyni k narozeninám (oslavu měla předčasně, ale šplhnout si dortem v den jejích narozenin by nemuselo být špatné :-)). Jen asi místo sušenek použiju perníčky. Ááách, už se těším, to bude bomba!Madlahttp://madlinakuchyne.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-30142022425564653132012-09-21T09:37:51.132+02:002012-09-21T09:37:51.132+02:00Lucie,
vypada to uzasne, jen se chci zeptat, v s...Lucie, <br /><br />vypada to uzasne, jen se chci zeptat, v surovinach mate uvedenou smetanu ke slehani a v receptu zakysanou, ktera se tam tedy dava?<br /><br />dekuji<br /><br />vandaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3754061246580824461.post-65080400710480938472012-09-21T08:09:19.261+02:002012-09-21T08:09:19.261+02:00další cheesecake, co vypadá naprosto úžasně! :)další cheesecake, co vypadá naprosto úžasně! :)Baabhttps://www.blogger.com/profile/00306791876221368862noreply@blogger.com